Juuri nyt: Epikset on tulossa myös ensi kesänä – ehtona li­pun­myyn­ti­kam­pan­jan on­nis­tu­mi­nen jouk­ko­ra­hoi­tus­pal­ve­lus­sa

Minne mennä: Free­sty­le­hiih­toa Ru­kal­la, jou­lu­lau­lu­ja ja -myy­jäi­siä – katso tästä Koil­lis­maan menot

Päätoimittajalta: Muis­te­taan näin lä­hes­ty­vän joulun alla, että ku­lut­ta­mis­ta tär­keäm­pää on vä­lit­tä­mi­nen

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Eemil, Ilari, Reeti ja muut Kuu­sa­mon nuo­ri­so­val­tuus­ton jäsenet ha­lua­vat lisää valtaa – Asian­tun­ti­ja muis­tut­taa, että pie­nis­sä kun­nis­sa sitä kan­nat­taa antaa: "Nuor­ten kuu­le­mi­nen on veto- ja pi­to­voi­ma­te­ki­jä"

Kuusamon nuorisovaltuusto haluaa äänensä paremmin kuuluville. Nuorisovaltuustojen vaikuttamismahdollisuudet poikkeavat reilusti eri kuntien välillä.

Ilari Tuukkanen edustaa Kuusamon nuorisovaltuustossa KAO Kuusamon opiskelijoita ja puheenjohtajana toiminut Reeti Huhtala lukiolaisia.
Ilari Tuukkanen edustaa Kuusamon nuorisovaltuustossa KAO Kuusamon opiskelijoita ja puheenjohtajana toiminut Reeti Huhtala lukiolaisia.
Kuva: Jussi Väätäinen

Kuusamon kaupungintalon kokoushuoneessa ulkoa kantautuvat työmaaäänet jäävät toiseksi, kun nuorisovaltuusto pitää kautensa viimeistä kokoustaan. Puhutaan ilkivallasta, mikä kirvoittaa puheenvuoroja toisensa perään. Puheenvuoroissa tulee esiin etenkin tiedostettu nuorten paha olo, kuraattoreiden vähyys ja erot siinä, miten tapauksia käsitellään eri kouluissa.

Sanottavaa ja mielipiteitä on niin paljon, että nuoret haluaisivat äänensä entistä paremmin kuuluville.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.