Juuri nyt: Posion käyt­töön ottama va­lio­kun­ta­mal­li li­sän­nyt avoi­muut­ta ja yh­teis­työ­tä – Kun­nan­joh­ta­ja: "Pää­tök­siin si­tou­du­taan po­ru­kal­la, tämä on de­mo­kra­tiaa par­haim­mil­laan"

Joko luit: Kun Antero Ve­te­läi­sen, 91, penkki va­ras­tet­tiin, ei mies jäänyt pyö­rit­te­le­mään peu­ka­loi­taan har­mis­tuk­sis­saan – hän teki tilalle kaksi uutta

Päätoimittajalta: Oma­pe­räi­syy­den ko­ros­ta­mi­nen on pienten kylien elin­eh­to – kyl­lä­hän sinäkin tiedät Puo­lan­gan pes­si­mis­min tai Sii­ka­lat­van sie­me­net?

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Elisa laa­jen­si 5G–­verk­ko­jaan Kuu­sa­mos­sa ja muualla Poh­jois–­Poh­jan­maal­la – ­ko­ro­na–ai­ka kiih­dyt­ti kasvua mo­bii­li­da­tan käy­tös­sä

Elisa Oyj on laajentanut mobiilin– ja kiinteän verkkonsa kattavuutta Pohjois–Pohjanmaan alueella muun muassa Oulussa, Kuusamossa, Kalajoella ja Ylivieskassa. Mobiiliverkon kapasiteettia on parannettu ja kiinteän verkon yhteys on nyt tarjolla yhä useammalle, kerrotaan Elisan tiedotteessa.

Lisäksi Elisa avasi Ylivieskaan, Nivalaan, Liminkaan, Kalajoelle, Iihin ja Haapavedelle 5G–verkon sekä laajensi jo aiemmin avattua verkkoa Oulussa, Kuusamossa, Raahessa ja Kempeleessä.

Pohjois-Pohjanmaalla noin puolet asukkaista asuu Elisan 5G-verkon alueella, Ylivieskassa ja Oulussa prosenttiosuus noin 80 prosenttia. Yli puolet suomalaista yli 100 paikkakunnalla asuu Elisan 5G–verkon alueella.

– Kun korona–aika alkoi, ihmisten elämä kokonaisuudessaan siirtyi koteihin. Verkossamme tapahtui valtakunnallisesti merkittävä, yli 30 prosenttia kasvu mobiilidatan käytössä. Kasvu on jatkunut Pohjois-Pohjanmaan alueella tasaisesti koko koronavuoden ajan, ollen huhtikuussa 2021 noin 15 prosenttia korkeampi kuin vuotta aiemmin vastaavana ajankohtana, Elisan Pohjois–Suomen aluejohtaja Jarmo Mikkola sanoo tiedotteessa.

– 15 myydyimmästä puhelinmallistamme jo 10 on 5G-laitteita. Yritysten käyttöön ostetuissa laitteissa suhde on liki sama. Tämä kertoo siitä, että suomalaisten siirtyminen 5G:n käyttäjiksi kiihtyy koko ajan, Mikkola jatkaa.