Tuomio: Nis­sin­vaa­ran koulun suun­nit­te­li­ja va­hin­gon­kor­vauk­seen van­has­ta suun­nit­te­lu-ura­kas­taan

Joko luit: Pal­lo-Kar­hu­jen edustus aloit­taa jo pian val­mis­tau­tu­mi­sen ensi kauteen – Kai Puonti jatkaa pää­val­men­ta­ja­na

Toimittajalta: Onko di­gi­ta­li­saa­tio hyvä vai huono asia?

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Tilaajille

EVO tehnyt suun­ta­po­rauk­sia Luo­man­tien ja Ai­ro­tien välillä - har­maa­ta savea noussut maan pin­nal­le

Kuusamon energia- ja vesiosuuskunta EVO on suorittanut uuteen puhdistuslaitokseen liittyviä suuntaporauksia kuluneen viikon aikana 300 metrin matkalla Luomantie ja Airotie välillä.

– Porauksessa käytetään ”laakerina” bentoniittiä pienentämään vedon aikana tapahtuvaa putkeen kohdistuvaa kitkaa. Bentoniitti on käytännössä savea, johon on suuntaporaustarkoituksiin lisätty polymeeriä. Yhdistelmä ei ole myrkyllinen, kertoo verkostopäällikkö Kimmo Viinikka.

Bentoniittiä on purkautunut maan pinnalle sekä joiltakin osin Munakkapuroon. Se näyttää harmaalta savelta, jota on muun muassa Intersportin pihan reunamilla.

– Suuntaporausten loputtua maanpinnalle ja puroon kertynyt bentoniitti poistetaan meidän toimestamme, Viinikka korostaa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ma, ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Päivittäiset uutiset sähköpostiisi