Joko luit: Tätä kaikkea Tai­val­kos­ken mat­kai­luun on mah­tu­nut

Toimittajalta: Posion kes­kus­taan maail­man suurin kah­vi­kup­pi?

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Haku kor­kea­kou­lu­jen vie­ras­kie­li­siin kou­lu­tuk­siin alkaa tors­tai­na – osa tai­de­alo­jen hauista alkaa myös

Haku päättyy keskiviikkona 20.1. kello 15.

Ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen kevään ensimmäinen yhteishaku alkaa torstaina 7.1. kello 8, tiedottaa Opetushallitus.

Viime vuodesta alkaen korkeakoulujen yhteishaku on jaettu kahteen erilliseen yhteishakuun.

Nyt alkavassa kevään ensimmäisessä yhteishaussa haetaan korkeakoulujen syksyllä alkavaan vieraskieliseen koulutukseen, Taideyliopiston koulutuksiin sekä Tampereen yliopiston teatterityön koulutukseen. Haku päättyy keskiviikkona 20.1. kello 15.

Kevään ensimmäisessä yhteishaussa on tarjolla 268 koulutusta, joista 140 on ammattikorkeakoulujen koulutuksia ja 128 yliopistokoulutuksia. Valintaperusteet ja ohjeet hakemiseen löytyvät Opintopolku-palvelusta.

Kevään toinen yhteishaku on 17.3.–31.3., ja siinä haetaan korkeakoulujen syksyllä alkavaan suomen- ja ruotsinkieliseen koulutukseen.

Jokaisessa yhteishaussa voi hakea enintään kuuteen hakukohteeseen. Kevään ensimmäisessä yhteishaussa hakutoiveita ei tarvitse laittaa mieluisuusjärjestykseen, vaan hakija voi tulla hyväksytyksi niin moneen koulutukseen, mihin valintamenestys riittää. Hyväksytty hakija voi kuitenkin ottaa vastaan vain yhden korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan samana lukukautena alkavasta koulutuksesta.

Ensimmäisen yhteishaun valintojen tuloksia julkaistaan helmikuun alusta alkaen. Kaikki tulokset julkaistaan viimeistään 4.6.