Juuri nyt: Pölkky hukkasi mah­dol­li­suu­ten­sa 3-0-voit­toon Hä­meen­lin­nan noustua kol­man­nes­sa erässä takaa ohi, nel­jän­nen erän voiton myötä pisteet jäivät kui­ten­kin Kuu­sa­moon

Joko luit: Matti Suur-Ha­ma­ri Linnan juhliin kol­mat­ta kertaa – kil­pa­uran­sa päät­tä­nyt pa­ra­lu­mi­lau­tai­li­ja ryhtyi ur­hei­lu­vä­li­ne­myy­jäk­si: "Olen opet­te­le­mas­sa ta­val­li­sen ihmisen arkea"

Toimittajalta: Olisiko nyt hyvä aika miettiä käy­te­tyn lahjan an­ta­mis­ta? Suurin osa suo­ma­lai­sis­ta ottaisi vastaan käy­te­tyn lahjan, mutta vain puolet on sel­lai­sen saanut

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Hal­li­tus arvioi Län­si-Poh­jan Me­hi­läis-ul­kois­tuk­sen kaa­tu­van "suu­rel­la to­den­nä­köi­syy­del­lä" – mutta ehkä vasta vuonna 2028

Eduskuntaan lähetetyssä sote-lakipaketissa Länsi-Pohjan ulkoistus luetaan maan ainoaksi, joka mitätöityy kokonaisuudessaan.

Hallitus arvioi tiistaina hyväksymässään lopullisessa sote-lakipaketissa, että Länsi-Pohjan terveyspalveluiden ulkoistussopimus tulee ”suurella todennäköisyydellä” mitätöitymään.

Laajojen ulkoistusten purkamista perustellaan sillä, että ne muodostavat riskin hyvinvointialueille, jotka ottavat palveluiden järjestämisen vastuulleen. Riskinä nähdään se, onko hyvinvointialueilla riittävää omaa palveluntuotantoa sekä kysymys siitä, ulottuvatko julkinen valta ja demokratia palveluihin.

Länsi-Pohjan ulkoistus on lajissaan ainoa, jonka hallitus arvioi mitätöityvän kokonaisuudessaan. Lakipaketissa arvioidaan, että maan suurin sote-ulkoistus on niin laaja, että se vaarantaa Lapin hyvinvointialueen järjestämisvastuun tai vähintään haittaa sen toteuttamista.

Lue digiä _3 kk vain 1 kk hinnalla_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.