Tuomio: Nis­sin­vaa­ran koulun suun­nit­te­li­ja va­hin­gon­kor­vauk­seen van­has­ta suun­nit­te­lu-ura­kas­taan

Joko luit: Pal­lo-Kar­hu­jen edustus aloit­taa jo pian val­mis­tau­tu­mi­sen ensi kauteen – Kai Puonti jatkaa pää­val­men­ta­ja­na

Toimittajalta: Onko di­gi­ta­li­saa­tio hyvä vai huono asia?

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Hannu Hau­ta­las­ta kertova Koil­lis­sa­no­mien juttu pal­kit­tiin Uu­tis­me­dian liiton kil­pai­lus­sa – täältä pääset lu­ke­maan jutun verk­ko­ver­sion

Hannu Hautala.
Hannu Hautala.
Kuva: Mikko Halvari

Koillissanomissa 12.5.2021 julkaistu juttu "Mestarin kosketus" 80-vuotiaasta luontokuvaajasta Hannu Hautalasta palkittiin torstaina Uutismedian liiton järjestämässä paikallislehtien juttukilpailussa 1. sarjassa 3. palkinnolla.

Reino Hämeenniemen kirjoittamaa ja Mikko Halvarin kuvaamaa juttua arvioitiin näin: "Lempeästi kirjoitettu, kuvattu ja taitettu henkilökuva. Epäilemättä kohteensa näköinen. Kannen lähikuvasta mennään yleiskuvan kautta taiten kohti kasvokuvaa. Kaikki pelaa upeasti yksiin."

Sarjassa arvioitiin tekstin, kuvan ja taiton kokonaisuutta.

Sarjan voitti Raahen Seudussa julkaistu juttu "Alussa oli koivulankku" (teksti Raili Viirret, kuvat Vesa Joensuu). Perustelujen mukaan jutun kokonaisuus on selkeä ja rauhallinen, ja iso kansikuvavinkki vie hienosti tunnelmaan. Sisäaukeama lunastaa lukijan odotukset: tasapainoinen taitto, jossa on detaljikuvaa, yleiskuvaa ja juuri sopivan mittainen juttu, joka on niin perinteinen henkkari kuin yritysjuttukin.

Sarjassa toiseksi sijoittui Loimaan Lehdessä julkaistu juttu "INS-51" (teksti Mira Kreivilä), jossa perinteisestä lukijakyselystä on näppärällä, simppelillä, mutta ennen kaikkea aiheeseen sopivalla graafisella kikkailulla saatu kiinnostava sivu.

Tuomarina toimi Karjalaisen visuaalisen toimituksen esihenkilö Jusa Hämäläinen.

Paikallislehtijuttukilpailun 2. sarjassa kilpailtiin tekstin voimalla. Sarjan voitti Krista Kaitasuo Kangasalan Sanomissa julkaistulla jutullaan "Kiimakierroksia, eläinterveyttä ja teknologian tarkkailua". Kyseessä on puhutteleva ja taitavasti kirjoitettu artikkeli valtakunnallista keskustelua nostattavasta aiheesta. Elämänmakuinen juttu nappaa mukaansa ja saa lukijan todella pohtimaan maajussien elämää, työn ja arjen vaativuutta. Numerot ja faktat laajentavat aiheen koko maata kattavaksi.

Sarjan toisen palkinnon sai Sydän-Satakunnan Arja Harjunmaa jutullaan ”Se meni nopeammin kuin Estonia”, joka on hienosti toteutettu tarina ja upea esimerkki koskettavasta paikallislehtijutusta. Kolmanneksi sijoittui Perniönseudun Lehden Aku Poutanen jutullaan "Rokotus on otettava, mutta reissun hinta askarruttaa eläkeläistä", joka toteuttaa paikallislehden perimmäistä tehtävää ja kertoo paikallisen ihmisen kokemuksista ja huolesta.

Paikallislehtijuttukilpailun 2. sarjan tuomaroi Koti-Kajaani -lehden päätoimittaja Tiina Suutari.

Paikallislehtijuttukilpailun kahteen sarjaan osallistui yhteensä 104 juttua. Uutismedian liitto palkitsi parhaat paikallislehtijutut Suurilla Lehtipäivillä Seinäjoella.

Lue palkittu juttu Hannu Hautalasta tästä verkkoversiona.