Itse tehty: Käy­tet­ty nah­ka­lauk­ku sai uuden de­sig­nin – kah­vi­pus­se­ja, tylliä ja kadulta löy­ty­nei­tä pal­jet­te­ja

Kahvipusseista ja tyllistä syntyi uusi, mielenkiintoinen pinta nahkalaukkuun.
Kahvipusseista ja tyllistä syntyi uusi, mielenkiintoinen pinta nahkalaukkuun.
Kuva: Katja Bloigu

Käytettyjä kahvipusseja, tylliä ja kadulta löytyneitä paljetteja. Niiden avulla Katja Bloigu tuunasi vanhasta nahkalaukusta uniikin design-laukun.

– Olen kerännyt kauniita kahvipusseja monta vuotta ja ajatellut tehdä niistä jotain spesiaalia. Vasta koronakeväänä ryhdyin tuumasta toimen ja pesin ja kuivasin noin 60 kahvipussia, Bloigu kertoo sähköpostiviestissään.

Ensin Bloigu ideoi laukun designin. Siihen sopiva laadukas nahkalaukku löytyi Rovaniemen Kontista. Laukku maksoi 2,50 euroa. Lisäksi Bloigu osti palan tylliä.

– Paljetit löysin kotikadulta. Joku oli pudottanut paljettipussin, jonka sisältö oli levinnyt kadulle.

Laukun uusi pinta syntyi tilkkutyötekniikalla. Bloigu ompeli yhteen kahvipusseja ja niiden päälle hän ompeli vielä tyllin. Paljetteja hän kiinnitti tyllin alle.

– Kahvipussit ovat aivan upeaa materiaalia. Laukku näyttää eri väriseltä eri valoissa.

Laukku on Bloigulle tärkeä senkin vuoksi, että siinä on mukana kaksi hänelle läheistä maata: Turkki ja Tansania. Lisäksi laukku on ekologinen, koska se on pääosin syntynyt kierrätysmateriaaleista.

– Voimme luoda uutta ja kaunista jo olemassa olevista materiaaleista, joita on ympärillämme ja kirppiksillä vaikka kuinka paljon, Bloigu sanoo.

Palstalla esitellään lukijoiden käsitöitä. Voit lähettää kuvan ja tietoja omasta käsityöstäsi osoitteeseen ur.kilpailu@uusirovaniemi.fi.