Mainos: Vielä ehdit hyö­dyn­tää ke­sä­tar­jouk­sem­me, tilaa Koil­lis­sa­no­mat tästä!

Jää­hal­lin val­mis­tu­mi­nen vii­väs­tyy yli kuu­kau­del­la - Kau­pun­ki ja ura­koit­si­ja vielä vai­to­nai­sia: "Ne asiat käydään vas­taan­oton yh­tey­des­sä läpi"

Jäälle päästään vasta marraskuussa.
Jäälle päästään vasta marraskuussa.
Kuva: Mikko Halvari

Kuusamon uuden monitoimihallin rakentaminen ei ole edennyt aikataulussaan jäähallin osalta. Alkuperäisen aikataulun mukaan koko monitoimihallin piti olla valmis 14.9. Viivästysten vuoksi jäälle päästään kuitenkin vasta marraskuussa.

– Urakoitsija on ilmoittanut, että jäähalli on loka- marraskuun vaihteessa otettavissa vastaan, kertoo Kuusamon kaupungin rakennuttajainsinööri Jyrki Oikarinen.

Tarkka päivä on 31.10. Liikuntahallin työt ovat edenneet aikataulussaan ja se otetaan vastaan 14.9.

Pääurakoitsija ei halua tässä vaiheessa ottaa kantaa viivästyksin syihin.

– En tässä kohtaa ota asiaan sen enempää kantaa ennen kuin taloudellinen selvitys on pidetty. Sitten käydään lisätyöt ynnä muut läpi ja niiden vaikutukset aikatauluun ja muiden seikkojen kesken, toteaa työmaapäällikkö Juho Manninen Manra Oy:stä.

Oikarinen on kommentoinnissaan samoilla linjoilla.

– Asia ei ole yksiselitteinen. Ne asiat käydään vastaanoton yhteydessä läpi, Oikarinen toteaa.

Monitoimi-/jäähallin rakennustyöt aloitettiin viime kesänä. Monitoimihalliin tulee uusi jäähalli sekä liikuntahallin laajennus.

Hankkeen kokonaiskustannusarvio on 6,5 miljoonaa euroa (alv 0). Kohde on saanut avustusta opetus- ja kulttuuriministeriöltä 900 000 euron verran.