Koillissanomat Live: Kuu­sa­mo­lai­set jat­koi­vat maa­li­teh­tai­lua – Katso tal­len­ne Pal­lo-Kar­hu­jen ja Haa­pa­ve­den Ur­hei­li­joi­den koh­taa­mi­ses­ta

Joko uk­kos­taa? Ennuste pal­jas­taa, päät­tyy­kö esikesä nyt

Tummat pilvet Kuusamon yllä.
Tummat pilvet Kuusamon yllä.
Kuva: Aku Kallunki

Kuusamon keskustassa jyrähteli ukkonen ja uhkaavan tummat pilvet roikkuivat Kuusamojärven yllä torstaina iltapäivällä ennen neljää.

Ilmatieteen laitoksen ukkos- ja salamatutkan mukaan ukkonen kierteli iltapäivällä Taivalkoskella ja Kuusamon keskustan itä- ja eteläpuolella. Ennusteen mukaan säärintama kuitenkin kiertää täpärästi Kuusamon keskustan.

Perjantaille on lupeissa kylmempää säätä. Onko tässä reilusti etuajassa Koillismaalle yltäneen esikesän loppu?

Ilmatieteen laitoksen sääennusteen mukaan vastaus on yksinkertainen: ei ole.

Perjatain sääennuste näyttää toki vilpoisampaa. Lämpimillään päivä on iltapäivällä, Posiolla 10 ja Kuusamossa 9 astetta. Sekään ei toki ole erityisen kylmä Koillismaan toukokuun puolivälissä. Sää on pilvinen ja tihkusadetta voi tulla.

Viikonlopulle ennuste lupailee Koillismaalle taas poutaa: puolipilvistä tai aurinkoista. Posiolla ja Kuusamossa ennuste lupaa enimmillään 13 astetta, Taivalkoskelle 15 astetta.

Ensi viikon alussa lämpenee ennusteen mukaan taas jälleen. Maanantaille luvataan 20 astetta ja tiistaille 21 astetta sekä Posiolle että Kuusamoon. Taivalkosken ennuste on vielä aurinkoisempi: 23 astetta.

Ukkosen uhkaama torstai oli viikon kestäneellä lämpimällä jaksolla seitsemäs todella lämmin päivä. Ukkosesta kärsineellä Taivalkoskella Kirkonkylän pisteellä mitattiin 21,7 asteen lämpötila kello 15.30. Lämpimillään oli käynyt 22 asteessa. Kuusamossa ja Posiolla jäätiin aavistuksen kylmempiin lukemiin.