Kuvagalleria: Ae­rials-hyp­py­jen maail­man­cup ki­sat­tiin Rukalla

Toimittajalta: On­nel­li­suus koostuu useista eri pa­li­kois­ta

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Jo­se­fi­nal­la on varma työ ke­säk­si, mutta moni nuori elää nyt epä­var­muu­des­sa - kaupat lyk­kää­vät ha­ku­jaan kun taas Kuusamo roh­kai­see ke­sä­työ­se­te­leil­lä

Kaupan alan työantajat ovat ottaneet tulevan kesän kesätyörekryilleen kuukauden aikalisän. Pölkyltä kerrotaan, että kesätyöntekijöiden tilannetta ei voida vielä arvioida. Taivalkoski ja Kuusamo rekryävät, Posiolla epävarma tilanne.

Koillismaalaisilla nuorilla on muun maan nuorison tavoin tällä hetkellä yksi suuri kysymysmerkki lähitulevaisuutta miettiessä – onko tulevana kesätöitä. Syynä ovat koronakriisin vaikutukset talouteen ja sitä kautta työllisyyteen.

Kuusamolaisella Josefina Palomäellä on tällä hetkellä hyvä tilanne. Kaksi vuotta Kuusamon Lidlissä kaksoisopintojen ohessa tehty työ jatkuu kesälläkin. Palomäen moni nuori tuttu elää kuitenkin epävarmuudessa.

– Jokaiselle tilanne on erilainen. Nuoret eivät voi tietää varmaksi onko kesätöitä tai jatkuvatko olemassa olevat työt. Se on kuitenkin monen kesän kohokohta, kun voi tienata. Epävarmuutta tulee varsinkin siitä, kun ei tiedetä kauanko tämä tilanne jatkuu, Palomäki kertoo.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.