Tuomio: Nis­sin­vaa­ran koulun suun­nit­te­li­ja va­hin­gon­kor­vauk­seen van­has­ta suun­nit­te­lu-ura­kas­taan

Viikon kysymys: Onko mie­les­tä­si oi­keu­tet­tua, että yk­si­tyis­tä mal­min­et­sin­tää ra­hoi­te­taan valtion kas­sas­ta?

Kuvaajalta: Ur­hei­li­ja, edes­ot­ta­muk­sia kat­so­taan poik­keuk­set­ta suu­ren­nus­la­sin läpi – käyt­täy­dy kuten esi­ku­van kuuluu

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Tilaajille

Jout­se­net menossa kohti etelää – Suu­rim­mas­sa Pu­das­jär­vel­lä ha­vai­tus­sa par­ves­sa 95 yksilöä

Sarakylän Juutislammella pesineen joutsenparin kolmesta poikasesta oli jäljellä enää yksi, kun jäätyminen sai perheen liikekannalle viime viikolla.
Sarakylän Juutislammella pesineen joutsenparin kolmesta poikasesta oli jäljellä enää yksi, kun jäätyminen sai perheen liikekannalle viime viikolla.
Kuva: Toivo Kiminki

Viikonvaihteen valtakunnallisessa Joutsenbongauksessa selvisi loppusyksyn saaneen laulujoutsenet liikekannalle pohjoisesta Suomesta. Pienten vesistöjen jäätyessä matka vie alkuun vain vähän etelämmäksi.

Suurin lintujärjestö BirdLifen Tiira-palveluun Pudasjärveltä ilmoitettu lauma, 95 yksilöä, löytyi Pudasjärven lintutornilla Erkki ja Timo Sarviahon kiikareihin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ma, ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Päivittäiset uutiset sähköpostiisi