Posion kunta hel­pot­taa ase­ma­kaa­va-alueen ra­ken­ta­mis­ta, kun­nan­joh­ta­ja näyttää mallia os­ta­mal­la tontin – "Tällä het­kel­lä kat­se­lem­me ta­lo­ku­via"

Mainos: Tilaa tästä jat­ku­van ti­laa­jan etuna ys­tä­väl­le Koil­lis­sa­no­mat Digi alle puoleen hin­taan: 3 kk 14,90 €. Saat lahjan myös it­sel­le­si!

Ka­la­ja­los­tei­den tuo­tan­to­lai­tos tu­hou­tui pahoin yöl­li­ses­sä palossa Ranuan Si­mo­jär­ven ran­nal­la

Palopaikan vieressä bussissa nukkuneet heräsivät palon ääniin ja selvisivät vammoitta.

Kalajalosteiden tuotantolaitos tuhoutui täysin sunnuntain ja maanantain välisenä yönä riehuneessa tulipalossa Ranualla Simojärven rannalla.

Pelastuslaitos sai puoli kahden aikaan maanantaiyönä hälytyksen Ranuan Kalajaloste Oy:n tuotantolaitokselle Simojärventien varteen. Yksiköiden saapuessa rakennus oli täyden palon vaiheessa ja jo osin romahtanut.

Rakennuksen vieressä oli asuntolinja-auto, jossa oli nukkumassa kuusi ihmistä. He heräsivät palon ääniin ja pääsivät turvaan. Yksi ihminen ehti altistua lievästi savulle, ja ensihoito tarkisti hänen vointinsa.

Pelastuslaitos purki tuotantorakennusta sammuttaakseen palon ja sai suojattua kylmiöosan rakennuksesta. Myös asuntolinja-auto saatiin suojattua tulelta. Jälkisammutustyöt kohteessa jatkuivat aamuun saakka.

Lapin pelastuslaitoksen mukaan palon syttymissyy ei ole toistaiseksi tiedossa.

Palosta teki hälytyksen järven vastarannalla ollut henkilö, joka oli huomannut tilanteen.