Kaleva: Rukan hiih­to­työn­te­ki­jät pois­tui­vat his­seil­tä

Rukan hiihtohissit seljettiin keksiviikkona tuntia aiemmin työntekijöiden mielenilmauksen vuoksi. Mielenilmaus on vastaus työnantajan ilmoittamaan työsulkuun.
Rukan hiihtohissit seljettiin keksiviikkona tuntia aiemmin työntekijöiden mielenilmauksen vuoksi. Mielenilmaus on vastaus työnantajan ilmoittamaan työsulkuun.
Kuva: Mikko Halvari

Rukan hiihtokeskuksen työntekijät poistuivat hiihtohisseiltä kello 18 keskiviikkona, kertoo Kaleva. Kyseessä on työnantekijöiden mielenilmaus, joka on vastaus työnantajien ilmoittamalle työsululle.

Rukakeskus Oy:n pääluottamusmies Kimmo Nevanperän kertoo Kalevassa, ettätyöntekijät organisoivat nopeasti mielenilmaukseen. Työnantajia edustava Matkailu- ja Ravintolapalvelut Mara ilmoitti keskiviikkona työsulusta.

– Rukalla kaikki käytössä olevat hissit sulkeutuivat kello 18 ja ilmeisesti muutamia hissejä yritetään pyörittää esimiesvoimin, Nevanperä sanoo.

Rukalla on viisi hissiä käytössä. Tavallisesti hissit suljetaan kello 19, nyt ne suljettiin tuntia aiemmin.

Käynnissä olevaa lumetusta ei kuitenkaan ole pysäytetty.

– Tultiin sillä lailla työnantajaa vastaan. Huomenna aamulla kaikki ovat jälleen normaalisti töissä, toteaa Nevanperä lehdessä.

– Työnantajan asenne oli todellinen yllätys liitolle ja työntekijöille. Neuvottelujen katkeamisen jälkeen vihjattiin, että työsulku voi tulla kyseeseen, mutta ei siihen kukaan uskonut. Tämä on pettymys, Nevanperä sanoo.

Työntekijöitä edustaa Palvelualojen ammattiliitto PAM. Valtakunnansovitttelija on ollut yhteydessä kiistan osapuoliin ja päättävänsä sovittelusta myöhemmin. Liittojen työehtosopimusneuvottelut katkesivat viime viikolla erimielisyyksiin palkankorotuksista.