Katso lu­ki­joi­den huikeat kuvat uk­ko­ses­ta ja rank­ka­sa­tees­ta – kuvia Kos­tol­ta, Ty­rä­jär­vel­tä, Hyy­piäl­tä, Ke­mi­läs­tä ja Tai­val­kos­ken sekä Kuu­sa­mon kes­kus­tas­ta

Ukkospilvet roikkuivat matalalla ja tummina. Rankkasade kasteli pellon ja aurinko laski ukkospilvien alapuolelle värjäten taivaan erikoisen väriseksi. Kemilässä kahdesta sadekuurosta tuli tuo 15mm vettä. Kostolla sateen jälkeen. Tyräjärvi eilen. Ennen ukkosta otettu kuva. Hyypiöllä vettä sataa, aurinko paistaa ja ukkonen jyrisee Tiistai-illan ukkospilvet tummensivat taivaan.
Ukkospilvet roikkuivat matalalla ja tummina.
Ukkospilvet roikkuivat matalalla ja tummina.
Kuva: Anne Sällinen

Tiistaina koettiin maanjäristys ja ukkonen, joten päivä oli luonnonilmiöiden puolesta kaikkea muuta kuin vaisu. Lukijatkin intoutuivat kuvaamaan erikoisia sääilmiöitä.

Ukkoskesä salamoineen on tähän mennessä ollut ennätyksellisen vaisu, mutta tiistai-iltana Koillismaalla jo jyrähteli mukavasti. Ei ole harvinaista, että vuoden rajuimmat ukkoset esiintyvät elokuussa, ja heti elokuun ensimmäisenä päivänä ukkosherra päättikin pistää tuulemaan – kirjaimellisesti. Sateenvarjotkin kääntyivät illalla nurin niskoin rankkojen ukkoskuurojen ja voimakkaan tuulen voimasta.

Ympäri Koillismaata satoi tiistai-iltana rankasti. Sadealue kulki Kuusamon keskustan eteläpuolelta lounaasta päin. Sademäärä oli Ilmatieteenlaitoksen mukaan 6,1mm. Loppuviikon sää näyttää Ilmatieteenlaitoksen mukaan pilviseltä. Lämpötila pysyttelee keskimäärin 15 asteen lukemissa.