Kuvagalleria: Ae­rials-hyp­py­jen maail­man­cup ki­sat­tiin Rukalla

Toimittajalta: On­nel­li­suus koostuu useista eri pa­li­kois­ta

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Kau­pun­gin­hal­li­tus va­lit­taa KHO:lle si­vis­tys­toi­men­joh­ta­jan va­lin­nan ku­moa­mi­ses­ta – seu­raa­vas­sa pää­tök­ses­sä voi mennä parikin vuotta

Kuusamon kaupunginhallitus päätti maanantain kokouksessaan yksimielisesti valittaa korkeimmalle hallinto-oikeudelle sivistystoimenjohtajan valinnan kumoamisesta.

– Koska kaupunginhallitus katsoo menetelleensä asiassa lain edellyttämällä tavalla ja koska asiassa on kyse hyvin merkityksellisestä asiasta myös muiden myöhempien virkavaalien kannalta, asiassa pyritään saamaan ylemmän tuomioistuimen kannanotto jättämällä KHO:lle valituslupahakemus ja valitus, kaupunginjohtaja Jouko Manninen sanoo asian esittelytekstissä.

Lisäksi kaupunginhallitus valtuutti kaupunginjohtajan antamaan valituslupahakemuksen ja valituksen laatimista koskevan asianajotoimeksiannon sekä tekemään tarvittavat toimet valituslupahakemuksen ja valituksen jättämiseksi KHO:lle.

– Valituslupahakemus valmistuu tällä viikolla, ja KHO päättää jatkosta. Jos valitus ei mene läpi, valinta ei ole lainvoimainen. Toimielimet päättävät sitten, miten uusi haku hoidetaan. Lähtökohtaisesti virka tulee tällaisessa tapauksessa julkiseen hakuun, Manninen kertoo.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.