Joko luit: Tältä näyttää Tai­val­kos­ken var­hais­kas­va­tuk­sen väis­tö­ti­lo­jen ton­til­la nyt

Minne mennä: PaKa:n jää­kiek­ko­kau­si alkaa – kaikkea tätä ja paljon muuta on tar­jol­la Koil­lis­maan ta­pah­tu­mis­sa

Pääkirjoitus: Mihin suun­taan laiva lopulta kään­tyy?

Mainos: Syksyn supertarjouksena Koillissanomat Digi + Lehti 4 kk vain 59 €, tilaa tästä!

"Kiitos että pe­las­tit­te metsän" – Ruotsin met­sä­pa­lois­sa aut­ta­neet pe­las­ta­jat val­mis­tau­tu­vat ko­ti­mat­kal­le

-
Kuva: Jani Väisänen

Ruotsin metsäpaloissa apuna olleet suomalaiset pelastajat valmistautuvat kotimatkalle. Mukana on ollut myös Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen henkilökuntaa.

Pelastuslaitos jakaa Facebook-sivuillaan kuvia Kårbölen kyläläisten heille antamista kiitoskorteista ja kertoo seuraavaa:

– Nämä kuvat on otettu läheltä Kårbölen kylää. Kylä oli 10 päivää evakuoituna ja jäi kolmelta suunnalta tulen ympäröimäksi. Suomalaiset tulivat vasta myöhemmin alueelle, mutta alkuvaiheessa kylän suojelemiseksi oli tehty todella kovasti töitä mm. sammutuslentokoneilla ja helikoptereilla.

– Palot on saatu eilen sammutettua ja suomalaiset ovat aloittaneet kaluston huoltamisen kotimatkaa varten. Vähän mittakaavaa palon laajuudesta antaa se, että suurimman yhtenäisen paloalueen ympärysmitta on yli 160 km, julkaisussa kerrotaan.