Tilaajille

"Koetin sen pan­nul­li­sen litkiä" – Tos­sa­vai­nen in­nos­tui mi­ta­li­kah­vit­te­le­maan, Husu mal­til­li­sem­pi pa­ri­sprint­ti­juh­lis­sa

Kuusamon Erä-Veikkojen parisprintin SM-pronssi on seuran ensimmäinen yleisen sarjan SM-mitali maastohiihdossa yli vuosikymmeneen. Kokonaisuudessaan Imatran SM-viikonloppu sujui niin Kuusamon Erä-Veikkojen kuin Taivalkosken Metsä-Veikkojen hiihtäjiltä erinomaisesti.

Perjantaina Imatralla oli pitkästä aikaa Kuusamon Erä-Veikkojen aika juhlia maastohiihdon yleisen sarjan SM-mitalia. Niko Husun ja Juuso Tossavaisen pronssimitali vapaan hiihtotavan parispintissä oli seuran hiihtäjille ensimmäinen yleisen sarjan palkintokorokesijoitus yli vuosikymmeneen.

Pentti Kurunmäen toimittama Kuusamon Erä-Veikkojen vuosien 1987-2006 historia kertoo Keijo Kurttilan ja Valeri Rodokhlebovin hiihtäneen parisprintin SM-kultaa vuonna 2006. Vuosilta 2008-2010 löytyy KEV:ltä miesten viestipronssia sekä Kurttilan sprinttipronssi. Sittemmin mitalikoroke on siintänyt ennen perjantaita lähinnä haaveissa.