Kolumni
Tilaajille

Kom­ment­ti: LP Kan­gas­alan tyly kohtalo avasi Pölkky Kuu­sa­mol­le tien, jonka päässä voi odottaa kul­tai­nen unelma, Yh­dek­sän mes­ta­ruu­den LP Viesti on fi­naa­li­vas­tus­ta­ja­na en­sim­mäis­tä mes­ta­ruut­taan jah­taa­van kuu­sa­mo­lais­jouk­kueen täy­del­li­nen vas­ta­koh­ta

Pölkky Kuusamolle tie Mestaruusliigan loppuotteluihin avautui tavalla, jota ei kukaan urheilun kanssa edes jossakin määrin tekemisissä oleva ihminen olisi toivonut. Korona on pistänyt viimeisen vuoden aikana urheilussa monia asioita täysin uusiksi. Lentopallossa oli ennen perjantai-iltaa säilytty suuremmilta kolhuilta kuluvan kauden aikana, vaikka kauteen on toki mahtunut kaikenlaisia erikoisuuksia. Syyspuolella pelit rullasivat suht normaalisti. Loppuvuodesta pelit oli tosin laitettava pitkäksi aikaa tauolle ja kun pallo taas tammikuussa lähti pyörimään, ei katsomoissa yleisöä näkynyt. Tyhjille katsomoille pelataan myös loppuottelut.

LP Kangasalan kohtalo on tyly. Suomen Cupin voittoa tammikuussa juhlinut seura on ollut kuluvalla kaudella naisten Lentopalloliigassa selkeästi paras joukkue. Kangasala lähti pudotuspeleihin runkosarjan voittajana eikä hävinnyt pelaamissaan pudotuspeliotteluissa erääkään. Puolivälierissä joukkue kukisti Nurmon JymyVolleyn kahteen otteeseen. Välierien ainoaksi otteluksi joukkueella jäi tiistaina Kuusamossa pelattu ottelu, jonka Pölkky hävisi 0-3. Sitä miten välieräsarja olisi jatkunut ei saada koskaan tietää. Perjantaiaamupäivänä tullut uutinen joukkueen koronatartunnasta päätti Kangasalan lennon kuin seinään. Pettymys on varmasti kova, mutta elämän ja urheilun on jatkuttava. Kangasalan tilaisuus tulee vielä. Tänä keväänä sitä tilaisuutta ei suotu, vaikka urheilulliset tekijät olisivat moista puoltaneet. Finaaleihin päässyt Pölkky Kuusamo esimerkiksi hävisi Kangasalle tällä kaudella kauden kaikki viisi keskinäistä kohtaamista. Ennen tiistaina pelattua välieräottelua Pölkyn tappiot Kangasalalle olivat tulleet kolmessa runkosarjakohtaamisessa sekä Suomen Cupin välieräottelussa.