Katso kuvagalleria: Rukalla las­ket­tiin Eu­roop­pa cupin fi­naa­li­pai­kois­ta – his­to­rial­li­nen slo­pes­ty­le­kil­pai­lu näytti sekä lu­mi­lau­tai­lun että frees­kin parhaat puolet

Pääkirjoitus: Pre­si­dent­ti Sauli Nii­nis­tö ei usko, että arki meillä ra­ja­kun­nis­sa muuttuu Na­to-jä­se­nyy­den myötä

Eduskuntavaalit: Koil­lis­sa­no­mien vaa­li­ko­ne on avoinna – vielä ehdit löy­tä­mään sinulle so­pi­vim­man eh­dok­kaan

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Kor­kea­kou­lu­jen yh­teis­ha­ku päät­tyi: Oulun yli­opis­toon haki yli 20 000, Oamkiin ha­ki­joi­ta oli lähes 10 600 – uusi psy­ko­lo­gian tut­kin­to-oh­jel­ma nousi suo­si­tuim­pien ha­ku­koh­tei­den jouk­koon

-
Kuva: Jarmo Kontiainen

Oulun korkeakouluihin haki keskiviikkona päättyneessä kevään toisessa yhteishaussa yhteensä yli 30 000 hakijaa.

Oulun ammattikorkeakoulu (Oamk) kertoo tiedotteessaan, että kouluun haki yhteensä 10 556 hakijaa. Heistä 4 850 hakijaa oli merkannut Oamkin ensisijaiseksi hakutoiveekseen.

Kaikkiaan koulussa on tarjolla syksyksi 1 713 aloituspaikkaa, eli jokaista aloituspaikkaa kohden oli keskimäärin yli kuusi hakijaa.

Suosituimpia koulutuksia olivat liiketalouden tradenomikoulutus ja ensihoitaja- ja sosionomikoulutukset. Oamkin mukaan vetovoimaisin koulutus oli fysioterapeuttikoulutus. Sen 24 aloituspaikkaa haki yhteensä 900 hakijaa. Eniten kasvua oli rakennusarkkitehtikoulutuksen hakijamäärissä, sillä koulutuksen hakijamäärä kasvoi yli 30 prosenttia.

Ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavista koulutuksista suosituin oli sosiaali- ja terveysalan johtaminen ja kehittäminen. Koulutukseen haki reilut 200 hakijaa.


Oulun yliopistoon haki kevään toisessa yhteishaussa 20 133 hakijaa. Heistä ensisijaisia hakijoita oli 6 514, mikä tekee 32 prosenttia hakijoista. Hakijoiden määrä kasvoi viime vuodesta 18 prosentilla.

Suosituin hakukohde oli lääketiede. Toiseksi suosituimmaksi kohteeksi nousi yliopiston uusi psykologian tutkinto-ohjelma, johon haki 3 281 hakijaa. Hakijamäärä kasvoi muun muassa hammaslääketieteessä, historiassa ja elektroniikan ja tietoliikennetekniikan tutkinto-ohjelmassa.

Maisteriohjelmista suosituimpia olivat terveyshallintotiede, hoitotiede ja terveystieteiden opettajan maisteriohjelma, laskentatoimi, tuotantotalous ja varhaiskasvatuksen erityisopettajan koulutus.

Kevään yhteishaussa Oulun yliopistossa oli haettavana yhteensä 2 755 aloituspaikkaa kandidaatti- ja maisteriohjelmiin. Opiskelupaikan saa keskimäärin noin 14 prosenttia yliopistoon hakeneista.