Tuomio: Nis­sin­vaa­ran koulun suun­nit­te­li­ja va­hin­gon­kor­vauk­seen van­has­ta suun­nit­te­lu-ura­kas­taan

Joko luit: Pal­lo-Kar­hu­jen edustus aloit­taa jo pian val­mis­tau­tu­mi­sen ensi kauteen – Kai Puonti jatkaa pää­val­men­ta­ja­na

Toimittajalta: Onko di­gi­ta­li­saa­tio hyvä vai huono asia?

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Ko­ro­na­vi­rus: OYS:ssa alle viisi po­ti­las­ta, Koil­lis­maan kunnat edel­leen vä­rit­tö­mi­nä

Koillismaan kunnissa ei edelleenkään ole vähintään viittä todettua koronavirustapausta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL kertoo koronatartunnat vain niistä kunnista, joissa on todettu vähintään viisi tautitapausta.

Pohjois-Suomessa, eli OYSin erityisvastuualueella sairaalahoiossa on alle viisi koronapotilasta. Tautiin on Pohjois-Suomessa kuollut kaikkiaan 12 henkilöä.

Pohjois-Pohjanmaalla tautitapauksia on todettu 133, Lapin sairaanhoitopiirin alueella 73 ja Länsi-Pohjassa 144.

Koko Suomessa tautitapauksia on ilmoitettu yhteensä 6 399. Tautiin liittyviä kuolemia on raportoitu 301, missä on yhden lisäys edellispäivästä. Sairaalahoidossa on koko Suomessa 112 henkilöä koronavirustautiin liittyen. Tehohoidossa heistä on 25.

Näytteitä on otettu kaikkiaan yli 152 300.

THL toteuttaa sosiaali- ja terveydenhuollon yhteispäivystysten nykytilasta kyselyn. Samalla selvitetään yhteispäivystysten toimintaa COVID-19-kriisin aikana. Kysely on lähetetty kaikkiin yhteispäivystyksiin. Alustavat tulokset julkaistaan loppuvuodesta 2020.

Yhteispäivystysten toiminnasta ei ole saatavilla yhtenäistä ja ajantasaista tietoa. Kyselyllä pyritään samaan kuva siitä, miten sosiaali- ja terveydenhuollon toimijoiden integraatio yhteistoiminnassa toteutuu.

– Selvitämme myös päivystyspisteiden tilannetta koronaepidemian aikana. Millainen pandemiavalmius ja potilasturvallisuus yksiköissä on, millaiset henkilöstöresurssit ja kuinka kuormittava tilanne ylipäätään on, kertoo THL:n ylilääkäri Eeva Reissell.

Korjattu otsikkoon ja tekstiin 20.5. 2020 klo 10.15

Koronavirus: OYS:ssa alle viisi potilasta (ei yhdeksän niin kuin virheellisesti todettiin)