Mainos: Tilaa Koillissanomat Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 3 kk 35,70 € + 2 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Kunnat ovat kes­kei­siä toi­mi­joi­ta il­mas­to- ja ener­gia­ky­sy­myk­sis­sä – nyt tar­jol­la on kun­ta­vaa­lien po­li­tiik­ka­suo­si­tus, jossa on neljä toi­men­pi­de­ko­ko­nai­suut­ta Suomen kun­nil­le

Kuntien suunnitelmallisilla lämmitys-, liikenne-, rakentamis- ja kaavoitusratkaisuilla voidaan vähentää tehokkaasti päästöjä, kertoo Suomen ympäristökeskus (SYKE). Samalla vahvistetaan alueen cleantech-markkinoita, luodaan uusia työpaikkoja ja saadaan kuntatalouteen säästöjä. Kevään kuntavaaleja ajatellen energia- ja ilmastotutkijat ovat laatineet politiikkasuosituksen, jolla edistetään hiilineutraalin yhteiskunnan rakentamista.

–Kunnat ovat keskeisiä toimijoita ilmasto- ja energiakysymyksissä, koska ne huolehtivat liikennejärjestelmän ja lämmityksen toteutuksesta, sekä ohjaavat lupakäytäntöjen ja maankäytön suunnittelun avulla kuntalaisten toimia. Uusien ratkaisujen mahdollistaminen tuo kuntatalouteen säästöjä ja tuloja, Smart Energy Transition -hankkeen johtaja, professori Armi Temmes Aalto-yliopistosta toteaa tiedotteessa.

Energia- ja ilmastotutkijoiden laatima kuntavaalien politiikkasuositus tarjoaa neljä tällaista toimenpidekokonaisuutta Suomen kunnille.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.