Tilaajille

"Kuu­sa­mo on hyvä tii­vis­tel­mä Suomen kau­neu­des­ta" – Huip­pu­kok­ki Ilkka Lääveri haa­vei­lee ra­vin­to­las­ta Kuu­sa­mos­sa: Lää­ve­rin ja Huonon Äidin ruo­ka­kir­jas­sa sata sivua Kuu­sa­moa

Huonon Äidin perustaja Sari Helinin ja huippukokki Ilkka Lääverin ruokakirja ilmestyi juuri. Kirjan kuvista iso osa on kuvattu Kuusamossa.

Sari Helin ja Ilkka Lääveri kävivät ruokakuvausten takia useita kertoja Kuusamossa. Tämä kuva on viime vuoden helmikuulta. Silloin he olivat Kuusamossa Emon pop up -ravintolan tiimoilta Basecamp Oulangalla.
Sari Helin ja Ilkka Lääveri kävivät ruokakuvausten takia useita kertoja Kuusamossa. Tämä kuva on viime vuoden helmikuulta. Silloin he olivat Kuusamossa Emon pop up -ravintolan tiimoilta Basecamp Oulangalla.
Kuva: Mikko Halvari / Arkistokuva

Kun Huonon Äidin perustaja Sari Helin osallistui kaksi vuotta sitten Suomalainen menestytysresepti -kilpailuun, ei hän varmaan arvannut, miten kuvauksissa luotu ystävyyssuhde kuusamolaisen Juha Korhosen kanssa tulee vaikuttamaan tulevaisuuteen monella tavalla. Helin sai ohjelman kuvausten aikaan koronatukea, josta seurasi mediaryöpytys ja jopa tappouhkauksia. Kuusamoon hän tuli Korhosen kutsumana pakoon ikäviä otsikoita.

Syntyi ystävyys, ammatillinen yhteistyö ja projekteja, joiden hedelmistä nautitaan tulevaisuudessakin. Esimerkiksi piakkoin kauppoihin saadaan Huonon Äidin ja Kuusamon Kalan yhteisiä tuotteita.