Yrittäjälinja: Lu­kio­lais­ten mi­niy­ri­tyk­set ki­saa­vat tänään Oulussa

Kesätyöt: Nuoria pal­ka­taan metsää is­tut­ta­maan

Toimittajalta: Nuoriso ei olekaan pilalla

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Kuusamo si­tou­tu­mas­sa ot­ta­maan pa­ko­lai­sia jat­kos­sa­kin – enin­tään 40 vuo­des­sa

Kiintiöpakolaisia on tullut reilu 30 kiintiöpakolaista kerralla vuosina 2015, 2018 ja 2020. Myös tästä eteenpäin määrän olisi tarkoitus pysyä suunnilleen samana kuin aiemmilla kerroilla. Kaupunginjohtaja Jouko Mannisen mukaan tahti pakolaisten saapumisessa voisi vastaisuudessakin olla joka toinen vuosi.

Kuusamo

Kuusamon kaupunki on sitoutumassa ottamaan enintään 40 pakolaista vuodessa. Asia on esillä kaupunginhallituksessa maanantaina. Päätösehdotuksen mukaan kaupunginhallitus päättää esittää kaupunginvaltuustolle, että kaupunki tekee Pohjois-Pohjanmaan ely-keskuksen kanssa sopimuksen pakolaisten kuntaan osoittamisesta.

Kuusamo on vastaanottanut kiintiöpakolaisia vuosina 2015, 2018 ja 2020. Pakolaisia on tullut kerralla reilu 30 henkilöä. Lisäksi kunnassa toimi vuosina 2016 – 2020 alaikäisenä yksin Suomessa oleville pakolaislapsille tarkoitetut asumisyksiköt. Ely-keskuksen näkemyksen mukaan kaupunki on hoitanut vastaanotto- ja kotoutumisprosessia hyvin yhteistyössä oppilaitosten ja te-hallinnon kotoutumiskoulutusten kanssa. Lisäksi toimintaa on kehitetty hankerahoituksella niin kaupungin itse toteuttamana kuin muidenkin toimijoiden kautta. Hyvät, toimivat kotoutumispalvelut hyödyttävät myös muista syistä Kuusamoon muuttavia maahanmuuttajia. Työn, perheen ja opiskelun vuoksi kaupunkiin muuttaneet saavat kotoutumispalveluista tukea alueella viihtymiseen ja juurtumiseen, todetaan Pohjois-Pohjanmaan ely-keskuksen kirjeessä.

Ely-keskuksen esityksen mukaan Kuusamon kotouttamispalveluiden organisoimisen ja kehittämisen kannalta olisi hyvä, jos päätöksessä olisi jatkuvuutta esimerkiksi siten, että kunta sitoutuisi tiettyyn kuntapaikkamäärään vuosittain tai joka toinen vuosi.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ma, ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Päivittäiset uutiset sähköpostiisi