Kuusamon Juustolle on viime viikon perjantaina 16. huhtikuuta myönnetty kansainvälisesti arvostettu elintarviketurvallisuutta varmistava BRC-sertifikaatti. BRC- sertifiointitunnuksen myönsi Kuusamon Juustolle Bureau Veritas maaliskuussa 2021 tehdyn auditoinnin perusteella, kerrotaan tiedotteessa.
BRC on brittiläisten vähittäiskauppojen etujärjestön laatima ohjeistus, josta on tullut kansainvälisesti tunnetuin ja kattavin elintarvikkeiden laatua sekä turvallisuutta määrittävä standardi ja laatujärjestelmä. Kuusamon Juustolle myönnetty BRC-elintarviketurvallisuussertifikaatti korvaa aiemman elintarviketurvallisuusjärjestelmän, FSSC 22000:n, tiedotteessa todetaan.
BRC-sertifikaatti pitää sisällään HACCP-järjestelmän sekä laadunhallintajärjestelmän ja sen keskiössä ovat asiakasvaatimukset, tuoteturvallisuus, laatu, laillisuus, aitous ja toiminnan läpinäkyvyys.