Lukijalta
Mielipide

Kuusamon PS:n kannanotto: Poikkeustilanteessa on kaikki voimavarat käytettävä Suomen eteen

Elämme poikkeuksellisia aikoja - koronavirusepidemia on laittanut käytännössä koko Suomen kiinni.

Taudin ja epidemian taltuttamiseksi on otettava kaikki mahdolliset keinot käyttöön aktiivista testaamista myöten. Mitä nopeammin viruksen leviäminen saadaan laantumaan - sitä parempi koko maalle.

Seuraukset koko maalle tästä ovat dramaattiset ihan yhteiskuntarakenteita ja taloutta myöten. Tässä vaiheessa on jo nyt aloitettava yritysten ja kotitalouksien tukeminen siten, että vältymme koko yhteiskunnan romahtamiselta.

Konkurssiaaltoa ja ja suurtyöttömyyttä lienee mahdottomuus täysin välttää, mutta nyt siihenkin pitää kiinnittää huomiota. Valtiovallan on muutenkin taattava yhteiskunnan perustoimintojen pyöriminen myös poikkeustilanteessa.

Jos yhteiskunta romahtaa täysin - tiedossa on dystooppinen tulevaisuus.

Myös Kuusamossa on nyt keskityttävä olennaiseen ja perustoiminnot sekä talous on pidettävä edes jollain tapaa pyörimässä.

Ylimääräiset hömpötykset on nyt jätettävä ja paikkakunnan pyöriminen taattava. Samalla epidemian etenemistä on estettävä kaikin keinoin.

Kuusamon Perussuomalaiset katsovat, että Suomi, suomalaiset ja paikalliset ihmiset ovat tässä etusijalla. Isku tulee olemaan tässä raju, mutta toimimalla oikein vauriot ovat pienemmät.

Samalla Kuusamon Perussuomalaiset vaativat, että turvapaikkahakemusten vastaanottaminen on lopetettava välittömästi.

Tästä sisäministeri Ohisalo on antanut muunlaista informaatiota - mutta karanteenitilanteessa Suomella ei ole mitään velvollisuutta edesauttaa sisäänottoa maahan.

Suomi ensin erityisesti nyt.

Kuusamon Perussuomalaiset ry