Luitko jo: Kun ra­ken­nus­yh­tiö meni kon­kurs­siin, osak­kaat päät­ti­vät ra­ken­taa ker­ros­ta­lon loppuun omalla rahalla

Toimittajalta: Kuu­sa­mon asun­to­pu­laan kai­vat­tai­siin vuok­ra-asun­to­ja, mutta niitä ei ole vie­lä­kään saatu tehtyä

Eduskuntavaalit: Koil­lis­sa­no­mien vaa­li­ko­ne on avoinna – vielä ehdit löy­tä­mään sinulle so­pi­vim­man eh­dok­kaan

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Kuu­sa­mon tun­nel­mat le­viä­vät maail­mal­le – seit­se­män blog­gaa­jaa eri puo­lil­ta maail­maa saapuu tam­mi­kuus­sa

Kuusamon aktiviteetit tulevat tutuiksi bloggaajille.
Kuusamon aktiviteetit tulevat tutuiksi bloggaajille.
Kuva: Aleksanteri Pikkarainen

Ruka-Kuusamon alueelle on tulossa seitsemän bloggaajaa Matkamessujen pretourille 14.-17.1.2017. Bloggaajat tulevat eri maista: Etelä-Koreasta, Yhdysvalloista, Espanjasta ja Irlannista. Isäntäbloggarina on Suomessa asuva saksalaisbloggari Hendrik Morkel.

Ruka-Kuusamon alueella bloggarit opettelevat hiihtolajeja sekä kokeilevat jääkiipeilyä ja kelluvat hyisessä joessa. Saunakierroksella tutuiksi tulevat sekä jääsauna että saunajooga.

Kaikkiaan Suomessa vierailee tammikuussa 60 kansainvälistä bloggaajaa, tubettajaa ja instagrammaajaa. Heidät tuo Suomeen Matkamessujen kansainvälinen bloggaajaohjelma Nordic Bloggers’ Experience (NBE).

NBE-ohjelmaan valitut bloggaajat edustavat 18 eri kieltä, ja he ovat kotoisin 27 eri maasta. Uusia NBE-osallistujamaita ovat muun muassa Turkki ja Indonesia, ja kaukaisimmat bloggaajat tulevat Perusta asti. Kansainvälisiä vieraita isännöi ja emännöi 12 suomalaista matkabloggaajaa.

Blogit tavoittavat matkailijoita ja matkoja suunnittelevia ihmisiä ympäri maailman. NBE-ohjelmaan osallistuvien blogien yhteenlaskettu seuraajamäärä on yli kaksi miljoonaa, ja lisäksi bloggaajat käyttävät aktiivisesti monia sosiaalisen median kanavia tunnelmien ja matkailuvinkkien välittämiseen.

Kuusamon lisäksi bloggaajia nähdään tammikuussa Turussa, Ahvenanmaalla, Oulussa, Keski-Suomessa, Kuhmossa, Suomussalmella, Lahdessa ja Vantaalla. Osalla bloggaajista ohjelmaan kuuluu myös vierailu Baltiassa.

Matka 2017 on Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma. Se järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 19.–22.1.2017. NBE-bloggaajaohjelma on käynnissä 14.–24.1.2017.