Tilaajille

Ky­syim­me Koil­lis­sa­no­mien en­ti­sil­tä toi­mit­ta­jil­ta ja ku­vaa­jil­ta, mitä he ovat op­pi­neet työs­ken­nel­les­sään Koil­lis­sa­no­mis­sa – paljon, ja yl­lät­tä­vän eri­lai­sia asioita

Gallup

Gallup: Mitä opit Koillissanomien vuosina?

”Paikallislehdessä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin lähteä ulos ja tavata ihmisiä. Nuorten sivuja tehdessä opin, että jos nuorten asioita ei erikseen sanomalehtien sivuille haalita, niitä ei tule sinne. Vieläkin teen samaa.”
Reetta Räty, Tampereen yliopiston journalistiikan työelämäprofessori, kesätoimittaja 1990–94
”Kevät Koillissanomissa oli ehdottomasti opettavaisimpia ja monipuolisimpia työharjoitteluitani. Lämpimänä mieleeni on jäänyt työyhteisön hyvä henki ja muistion taakse piirretyt kartat toimituksesta lukiolle.”
Ida-Maria Näslund-Similä, toimittaja Radio Ramonassa, harjoittelijana 2014
”Kesät Koillissanomissa näyttivät, mitä haluaisin tehdä tulevaisuudessa. Mieleen on jäänyt erityisesti juttuaiheiden laaja skaala kinkereistä kaivossuunnitelmiin, monet ajokilometrit ja mukavat juttukeikat.”
Anni Hyypiö, kesätoimittaja Lännen Medialla, kesätoimittajana 2012–13
”Muistan hyvin kuinka paljon ekat kuvaukset jännitti ja kuinka ujona poikana kirosin alavalintaani. Työkavereiden kannustus auttoi eteenpäin ja sai yrittämään aina hieman enemmän. Lähtiessä jäi ikävä hupaisia aamupalavereita ja aitoja ihmisiä.”
Vesa Tyni, valokuvaaja, kuvaajana 2007–10