Tuomio: Nis­sin­vaa­ran koulun suun­nit­te­li­ja va­hin­gon­kor­vauk­seen van­has­ta suun­nit­te­lu-ura­kas­taan

Joko luit: Pal­lo-Kar­hu­jen edustus aloit­taa jo pian val­mis­tau­tu­mi­sen ensi kauteen – Kai Puonti jatkaa pää­val­men­ta­ja­na

Toimittajalta: Onko di­gi­ta­li­saa­tio hyvä vai huono asia?

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Tilaajille

Lii­ka­sen­vaa­ra on luontoa ja rauhaa ra­kas­ta­van unel­ma­ky­lä – "Täällä ei tee mieli pitää edes verhoja ik­ku­nas­sa, kun maisema vaihtuu koko ajan ja on niin kau­nis­ta"

Jylhien maisemien keskellä sijaitsevassa Liikasenvaaran kylässä eletään rauhallista elämää ympäröivästä luonnosta nauttien. Liikasenvaaran kylässä lukuisat järvet tarjoavat mahdollisuuksia niin uintiin kuin kalastukseenkin.

Liikasenvaarantien varrella, kylän ainoan maitolaiturin kohdalta kääntyy pihatie, joka vie Tasalan tilalle. Talon pihalla vastaan juoksee häntä iloisesti heiluen Minni-koira. Jackrussellinterrieri ilmoittaa talon väelle pihaan saapuneesta vieraasta muutamin haukahduksin. Käy ilmi, että talon omistava Jorma Liikanen on työreissulla Sallassa. Paikalla on kuitenkin hänen avopuolisonsa Seija Argillander sekä heidän tyttärensä Matilda Liikanen. Seija ja Matilda kertovat asuvansa vakituisesti Oulussa, mutta ovat saapuneet Liikasenvaaraan kesälomallaan. Vaikka Seija ja Matilda eivät asu kylällä vakituisesti, on se heille kuin toinen koti, jossa he viettävät paljon aikaa.

– Tänne tullaan aina kun on lomia tai pyhiä ja välillä vaan viikonloppuisinkin, Liikanen sanoo.

– Lapset ja lapsenlapset pitävät siitä, että täällä saa olla vapaasti. Täällä on tilaa juosta ja kirmata, Argillander täydentää.

Seija Argillander (vas.) ja Matilda Liikanen kuvailevat Liikasenvaaraa luonnon kultakaivokseksi, josta he keräävät vitamiinit talteet talveksi. Liikasenvaarassa Minni-koira nauttii eniten vapaana juoksemisesta.
Seija Argillander (vas.)

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ma, ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Päivittäiset uutiset sähköpostiisi