Mainos: Vielä ehdit hyö­dyn­tää ke­sä­tar­jouk­sem­me, tilaa Koil­lis­sa­no­mat tästä!

Lukijalta
Mielipidekirjoitus

Lu­ki­jal­ta: Ervasti vastaa Hil­tu­sel­le – ”Pyhä Rumppi”

Anja Hiltunen suitsutti ylistystä Yhdysvaltain istuvalle presidentille ja hänen kristillisyydelleen. Ja häntä myötäili Jorma Kananen perustellen, tukeaan sillä, että hän oli saanut sentään Amerikan kansan tuen, joten pulinat pois.

Siihen voi vain huomauttaa, että Adolf Hitlerkin sai Saksan kansan tuen, Benito Mussolini Italian kansan tuen ja ”Isä aurinkoinen” Josef Vissarionovits Dzugasvili alias Stalin Neuvostoliiton kansan tuen ja luottamuksen. Mitä nyt sitten muutama 6 miljoona juutalaista ja kymmenet miljoonat sotilaat merkitsevät?

Kansahan sai mitä tilasi ja naapurit lisäksi.

Kun tämä hänen pyhyytensä ”Rumppi” tuli valituksi, niin hän ensimmäisenä hehkutti: ”Parasta kuuluisuudessa on se, että voi vapaasti kaivella naisen haarojen väliä tätä halatessaan.”

Onhan kerrankin pyhimys, joka ei nosta hurskauden muuria turhan korkealle. Anjakin lienee kuullut Lutherin lausahduksen: ”Kun näet edessäsi kärsivän lähimmäisen, katsot Kristusta.” Miten tämä Amerikan kansan ikioma pyhimys suhtautuu kärsiviin lähimmäisiin?

Yhdysvalloissa tunnetusti köyhän on kohtalokasta sairastua, sillä sikäläinen terveydenhoito palvelee vain maksukykyisiä. Trumpin edeltäjä, Barak Obama, ajoi läpi lain, niin kutsutun ”Obamacaren”, jolla köyhien sairastamista koetettiin tehdä halvemmaksi ja inhimillisemmäksi.

Tämä laki on ollut koko ajan Trumpin silmätikkuna, ja hän on koettanut saada sen kumotuksi. Latinalaisesta Amerikasta vyöryy Yhdysvaltoihin jatkuvasti nälkään nääntymässä olevia ja sorrettuja ihmisiä. Hänen pyhyytensä rakennutti muurin Meksikon rajalle ja uhkasi rangaista Meksikoa, jo se päästää näitä kurjia maansa läpi.

Oman maansa latinoilta Trump on uhannut viedä kansalaisoikeuden ja karkottaa heidät maasta. Selvääkin selvempää on, ettei Trumpin Amerikka siedä minkäänlaisia pakolaisia. Sattuuko Anja muistamaan, että meidän Herramme oli itse pakolainen?

Anjan mielestä Trumpin pyhittää se, että hän on ollut mielin kielin Israelin ja erikoisesti Benjamin Netanjahun kanssa. Hän niin sanotusti on siunannut Israelia, kun on tunnustanut Jerusalemin sen pääkaupungiksi ja lahjoittanut tälle maalle modernimpia aseitaan.

Lisäksi hän on ajanut läpi rauhan sopimusehdotuksen, joka suosii yksinomaan Israelia ja murjoo palestiinalaisia. Oikea rauha on aina kompromissi, mutta tuo on sanelu, jota yritetään dollareilla silotella.

Katsotaanpa lähemmin, mikä herra Netanjahu on miehiään. Hän on rikkaan mahtisuvun toiseksi vanhin poika, joka alun perin asui ja toimi Amerikassa. Politiikkaan piti tulla hänen vanhemman veljensä, joka kuoli Entebben iskussa.

Benjamin tuli hänen tilalleen ja hänet valittiin konservatiivisen Likud-puolueen johtoon. Netanjahun valta nojaa mm. äärioikeistolaiseen ortodoksijuutalaisten ryhmään. Nämä ortodoksijuutalaiset eivät ainoastaan ole hyväksymättä kristittyjä, vaan myös aktiivisesti vainoavat heitä.

Itse Netanjahu koettaa pysytellä epätoivoisesti vallassa, ettei joutuisi syytteeseen korruptiosta.

Katsotaanpa, minkälaisia veijareita ovat nämä ortodoksijuutalaiset. Eräs Israelissa toiminut lähetti kertoi seuraavaa: Olimme järjestämässä Jerusalemin lähelle erääseen hotelliin kansainvälistä kristittyjen konferenssia, jonka järjestämisen kaikki muut hyväksyivät paitsi ääriortodoksit.

Juuri kun vieraiden piti paikalle saapua, hotelli räjäytettiin taivaan tuuliin. Poliisitutkinta johti jäljet sylttytehtaalle eli ääriortodokseihin. Silloin tutkinta oli lopetettava, ettei hallitus kaatunut.

Mikäli joku juutalainen kääntyy kristityksi, nämä ortodoksit koettavat tehdä hänen elämästään yhtä helvettiä, ja he siihen usein pystyvätkin, sillä heillä on vaikutusvaltaa paljon enemmän kuin heidän lukumääräinen osuutensa kansasta edellyttäisi.

Mainitsemani lähetti asuu vakituisesti maassa ja tuntee sen läpikotaisin.

Olen itse ollut maassa monta kertaa ja kahdesti viettänyt kesää kibbutsissa työskennellen. Jos ja kun tapasin ortodoksijuutalaisen ja tämä kuuli minun olevan kristitty, hän käänsi minulle halveksivasti selkänsä. Tavalliselle juutalaiselle maassa työskentelevä kristitty oli ystävä ja liittolainen, mutta ortodokseille halveksittava vääräuskoinen

”Hedelmistään puu tunnetaan.” Eikö niin, Anja.

Seppo Ervasti