Tuomio: Nis­sin­vaa­ran koulun suun­nit­te­li­ja va­hin­gon­kor­vauk­seen van­has­ta suun­nit­te­lu-ura­kas­taan

Joko luit: Pal­lo-Kar­hu­jen edustus aloit­taa jo pian val­mis­tau­tu­mi­sen ensi kauteen – Kai Puonti jatkaa pää­val­men­ta­ja­na

Toimittajalta: Onko di­gi­ta­li­saa­tio hyvä vai huono asia?

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Kai­vosalan to­si­asioi­den äärellä – mitä ja­los­te­taan Tal­vi­vaa­ras­sa, jos ei siellä ole uraa­nia?

Jussi Lähde käyttää allekirjoituksissaan lisämääreitä ”Vastullisuus ja viestintä”.  Voisimme hetken aikaa viipyillä "vastuullisuuden" äärellä ja lisätä pohdintaan totuuden käsitteen kun sitäkin kirjoituksessa käytetään.

Aloitetaanpa tuosta uraanista. ”Totuuden torvi” Lähde kuuluttaa, että lähimmät ”uraanivyöhykkeet” sijaitsevat Kolilla ja Suomen ja Ruotsin välisellä rajalla. Voisiko Lähde avata, mitä tavaraa Talvivaarassa kaivetaan ja jalostetaan?

Käsittääkseni siellä tolskataan uraanin kanssa riippumatta siitä, onko siellä kaivosmiehen määritelmän mukaan ”uraanimalmiota” tai ”uraanivyöhykettä” ensinkään.  Uraania siis löytyy, kaivetaan ja jalostetaan muuallakin kuin Lähteen tuntemissa uraanimalmioissa tai uraanivyöhykkeillä.

Suomessa on Talvivaarassa uraanikaivos. Muualla Länsi-Euroopassa uraanin kaivaminen on lopetettu ympäristön pilaantumisen vuoksi. Se on Jussi Lähde faktaa eli sellainen kaipaamasi tosiasia.

Se, louhitaanko sitä ensisijaisena vaiko kerätäänkö sivuvirroista on lopputuloksen kannalta sivuseikka.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ma, ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Päivittäiset uutiset sähköpostiisi