Mainos: Sieltä, missä tunnet elä­vä­si. Tutustu Koil­lis­sa­no­mat Digiin 1 kk 1 €. Tilaa tästä.

Lukijalta
Mielipidekirjoitus

Lu­ki­jal­ta: Neu­vos­to­liit­to 2.0 on entistä enemmän to­del­li­suut­ta – Eikö jo erota eurosta ja oteta oma va­luut­ta käyt­töön?

Kirjoittajan mielestä tässä tilanteessa olisi järkevintä erota eurosta ja ottaa käyttöön oma valuutta.
Kirjoittajan mielestä tässä tilanteessa olisi järkevintä erota eurosta ja ottaa käyttöön oma valuutta.
Kuva: Pirjo Natunen

Joo-o. Koronakriisi näyttää omalla tavallaan antaneen EU-korttitalon byrokraateille ja syöttöläisille uuden keppihevosen ajaa unionin liittovaltiokehitys päätepisteeseensä eli totaaliseen liittovaltioon.

Tämähän tietää sitä, että Suomikin käytännössä menettää viimeisetkin itsenäisyyden rippeet Brysselin kolossille. Jossain mielessä tätä lopputulosta voidaan sanoa Neuvostoliitto 2.0:ksi. Sen yhteiskuntakokeilun lopputulokset tiedetään – täysin tuhotut yhteiskunnat.

Nyt EU on täydellä tohinalla ajamassa budjettiinsa valtavia tuhansien miljardien eurojen kokoisia yhteisvastuita ja -velkoja. Viime aikoina on puhuttu Saksan ja Ranskan ajamasta 500 miljardin euron kokoisesta koronapaketista ja komissio lätkäisi tähän myös oman ajatuksensa 750 miljardin euron rahastosta.

Muitakin yhteisvastuisia juttuja EU:ssa pyörii – kuten Green Deal ja vanhat EVM:n paketit. Joten kokoluokka liikkuu jo tuhansissa miljardeissa.

Siinä on myös Suomen tapainen reunavaltio kiinni jo kymmenillä miljardeilla euroilla kaikenlaisissa EU:n ja euroalueen sisäisissä vastuissa.

Aiheessahan on vielä edessä komission lisäksi jäsenvaltioitten ja EU-parlamentin omat kissankäpälän väännöt ja lehmänkaupat. Mutta lopputulos on pääsuunniltaan selvä – kyllä tämä hillittömän hintainen yhteisvastuu ja -velka kuvio tullaan ajamaan maaliin.

Ja arvatkaas mitä – Suomen punavihreät vallanpitäjät aivan taatusti nielevät tämänkin – koukkuineen päivineen. Seurauksena sanoin kuvaltuna rahansyytökatapultti suomalaiselta veronmaksajalta suoraan Etelä-Euroopan porsastelutalouksille.

Näitä rahansyytökatapultteja nykyinen piilokommunistinen hallitus on jo kehittänyt muutenkin maailmanhalauksineen ja ilmastohömppineen – joista ei tietenkään myöskään tingitä mil-lään tapaa.

Suomihan ei tässä tilanteessa tee muuta kuin pönkkää saksalaisia ja ranskalaisia pankkeja.

Vihreät näyttävät erityisesti olevan tämän rahansyytökatapultin kannalla – sisäministeri Ohisalohan jo totesi, että EU ja euro on pelastettava. Rivienvälistä voi lukea, että hinnalla millä hyvänsä.

Kaiken päälle vihreät näyttävät ajavan vielä EU:lle verotusoikeutta, joka taas kerran nakertaa kansallisvaltioitten itsemääräämisoikeutta – muun EU-hötön lisäksi.

Neuvostoliitto 2.0 on entistä enemmän todellisuutta.

Ensisijaisesti Suomen pitäisi ajaa nyt euroeroa – tämä on Suomen taloudessa ollut finanssikriisistä lähtien se suurin akilleenkantapää terveen talouskasvun saavuttamisessa.

Hillitön keskuspankkien rahanpumppaus jopa noususuhdanteessa markkinoille velanoton kanssa voi johtaa pahimmillaan hyperinflaatioon, josta kyllä on esimerkkejä historiasta paljonkin.

Ja kuten olen ennenkin todennut – nykyisen sosialistiunioninkaan kaatumista en pitäisi pahana asiana. EU voi olla olemassa korkeintaan vapaakauppa-alueena – nykyinen rakennelma on täysin idioottimainen – ainakin pienen jäsenmaan kannalta.

Perussuomalaiset ovat puheenjohtaja Jussi Halla-ahon johdolla jo esittänyt valmistautumista euroeroon ja oman valuutan käyttöönottoon. Tämä olisi tässä tilanteessa järkevä liikku – ei ole mitään mieltä lähteä tekemään uutta jopa satojen miljardien rahansyytökatapulttia täysin toimimattoman valuuttaunionin vuoksi.

Tästä iso peukku puolueemme toimijoille.

Mutta tämäpä tästä – loppukaneettina – uuden rahansyytökatapultin torppaaminen on nyt ensiarvoisen tärkeää.

Tapio Lämsä (ps.)varavaltuutettu Kuusamon Perussuomalaiset ry:n puheenjohtaja