Joko luit: Näin it­se­näi­syys­päi­vää juh­li­taan Koil­lis­maal­la

Viikon kysymys: Seu­ra­sit­ko Rukan maail­man­cu­pien kil­pai­lu­ja?

Kuvaajalta: Ruka Nor­di­cis­sa iski tunne, että olen vapaan tyylin kil­pai­lus­sa pe­rin­tei­sen suk­sel­la

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Lukijalta

Lu­ki­jal­ta: Paljon on aihetta kiittää Van­hus­ten­vii­kol­la – "Mitä se hyvejää -asenne pitäisi poistaa ajat­te­lus­tam­me"

Silloin tällöin näemme lehdessä kritisoitavan milloin terveyspalveluja, milloin hyvinvointipalveluja, milloin meidän vanhusten kohtelua tiettyjen kokemusten mukaan. Toki niissä voikin olla perää ja asiaan kiinnitetäänkin huomio ja saadaan mahdollisuuksien mukaan parannus aikaan.

Hyvä, että meillä on sananvapaus. On myös sananvapaus jakaa kiitosta, kun siihen on aihetta.

Kun nyt on vietetty oikein Vanhusten viikkoa, koko sivun kokoinen ilmoitus viikon tarjonnasta vanhuksille on lehdessämme.

Kiitos siitä monille järjestäjille. Useat ikääntyneet ovat kyenneet ottamaan osaa tilaisuuksiin.

Mitä kritisointiin tulee, on huomattava, että jos emme itse tuo esille mielipidettämme tai toivomustamme, vaikea esim. lääkärin tai hoitajan tai kodinhoitajan jne. on nähdä asiakkaansa pään sisään mitä siellä liikkuu.

Asenne ”mitä se hyvejää” pitää poistaa ajattelustamme.

Kyllä ”se hyvejää”, asiallisesti.

Tahdon tässä eräänä vanhuksena omasta puolestani kiittää useasta asiasta, muutamia mainitakseni:

Kiitos, että oma terveyskeskus toimii, saa jopa ajan lääkärille melko kohtuullisessa ajassa. Jos ei TK-een pääse, niin on valinnanvapaus käyttää yksityislääkäripalvelua, johon ajan saanee nopeammin.

Mutta akuuttitapauksessa TK-n päivystyksessä pääsee lääkärille. On myös mahdollisuus ns. pikapolille ja sairaanhoitajan vastaanotolle.

Kiitos TK-n lääkäreille ja hoitajille, jotka olen terveysasioissani kohdannut, kohtelu on ollut ystävällistä ja asiallista; jopa huumorintajuista, kun sukujuurteni savolaispuoli on tuottanut ilmaisuuni tietyn lisäyksen tai pohjalaisperustainen lapsuudenympäristö saattanut laukomaan jonkin ”paukahroksen”.

Kiitos, että kesäkuussa sattuneen pahan kaatumiseni vuoksi pääsin röntgattavaksi hetimmiten, kun pääsin palaamaan pikkumatkaltani kotikaupunkiini Kuusamoon.

Vahvojen särkylääkkeiden varassa matkustin, sillä ymmärsin, että jos olisin mennyt lääkäriin matkapaikassani, olisin joutunut jäämään sinne kuin tyhjän päälle.

Kiitos Kuusamon yksityiselle kotihoidolleni, että se toimi tehokkaasti, jopa järjesti hakemiseni Oulusta, josta minun olisi ollut hankala selviytyä bussikyytiin. Tässä julkinen vilpitön kiitokseni teille kotihoitoni henkilöt, jotka olette tukeneet tervehtymistäni.

Kiitos Seurakunnan vanhuksillekin suunnatulle piireille, jonka musiikkipiiriin tulen tervehdyttyäni sen verran.

Kiitos Porkkapirtin vanhustyön ohjaajille ,nim. om. päivätoiminnalle. Kiitos kyytimahdollisuuksista, k. taxeille, jotka kuljettajat ovat hyvin avuliaita liikuntarajoitteiselle.

Kiitos ystävällisestä ruokapalvelusta

Kiitos hyvät ystävänaapurit ja harvat entiset ystävät, jotka jaksatte pitää vielä yhteyttä.

Kiitos, jos kun edes ”kilautat kaverille”, jos et jaksa tai voi käydä. Minäkin yritän toki puolestani.

kiitos-kiitos-kiitos monesta muusta, jotka eivät tulleet mainituiksi.

Paljon on aihetta kiittää.

Sydämellisin terveisin,