Lukijalta
Mielipide
Tilaajille

Lukijalta: "Parempi lehmä on lypsää kuin tappaa" - ikivanha sanonta pätee korona-aikanakin, kun kunnat antavat vuokralaisilleen lykkäystä

Taivalkosken kunnanhallitus teki 6.4.2020 kokouksessaan päätöksen, että kunnan vuokralaisina olevat yritykset voivat hakea kuusi kuukautta lykkäystä vuokran, rätingin, maksuun kolmelta kuukaudelta, huhti-, touko- ja kesäkuulta. Vuokran maksu alkaisi heinäkuun alusta korotettuna rästiin jääneillä vuokrilla tai rästit voisi maksaa kerralla vuoden lopussa joulukuussa.

Parempi lehmä on lypsää kuin tappaa, sanoo ikivanha sanonta. Rätingin siirto näyttää hienolta vastaantulolta torpparia, siis vuokralaista, kohtaan. Mutta kun se lehmä meni umpeen yllättäen maaliskuun alkupuolella. Lehmä on ummessa ja konnut ovat loppumassa. Ei mitään tietoa, milloin pystyy lehmän löysäämään laitumelle, että lehmä alkaisi tuntumaan. Tunnukkihan on navetassa ja laitumella sitä varten, että se lypsäisi hyvin heti poikimisen jälkeen. Jos ei ole ollut hyviä rehuja, käy niin, että lehmä ei olekaan kovin kovassa lypsyssä sitten syksyllä poikimisen jälkeen.