Tuomio: Nis­sin­vaa­ran koulun suun­nit­te­li­ja va­hin­gon­kor­vauk­seen van­has­ta suun­nit­te­lu-ura­kas­taan

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Seu­ra­kun­ta­elä­mäs­sä ei ole totuttu ri­pei­siin muu­tok­siin Koil­lis­maal­la – uuden kirkon ra­ken­ta­ja tar­vit­see roh­keut­ta

Täällä pohjoisessa kirkko on näkyvästi ja symbolisestikin vielä keskellä kylää. Kirjoitan tätä ikkunan ääressä, josta avautuu näköala kirkonmäellä seisovaan valaistuun kirkkoon ja ristiin. Tämä näky silmissäni en voi uskoa, että seurakunta kirkon ympärillä voi unohtaa sen merkityksen menneille sukupolville ja nyt meille kaikenikäisille matkakumppaneille.

Useimmat koillismaalaiset ovat tähän saakka katsoneet noudattavansa kristillisiä arvoja ja ihanteita, vaikka kotikirkossa käyntejä on ollut vähän, ja suhde kirkkoon on saattanut olla etäinen.

Korona-aika näyttää, että kirkkoa ja sen kirkkokansaa rakennetaan uudestaan symbolisesti. Kenelle me uudistuvaa kirkkoa rakennamme? Tuleeko kirkostamme sellainen, että se ottaa vastaan sekä keskellä kylää seisovaan kirkkoon kävijät ja verkkokirkossa tuttuun kirkkoon menijät.

Korona-aikana ja viimeistään sen päättyessä on tarkasteltava onko kirkon elämässä tapahtumassa sellaista, joka vaikuttaa uudistuvan kirkon tilanteeseen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ma, ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Päivittäiset uutiset sähköpostiisi