Joko luit: Hir­vi­kan­ta näyttää kään­ty­neen kasvuun

Viikon visa: Joko ko­kei­lit miten hyvin tunnet Kuu­sa­mon Erä-Vei­kot?

Toimittajalta: Läheltä piti -ti­lan­ne säi­käyt­ti

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Sote-haas­tei­ta ei rat­kais­ta hal­lin­to­him­me­leil­lä, Niilo Keränen

Arvostettu lääkintöneuvos ja pitkäaikainen ystäväni Niilo, kiitos esittämästäsi näkemyksestä. Sote-uudistuksesta ollaan ainakin kahta eri mieltä. En ole koskaan uskonut suuruuden ekonomiaan.

Uskon pienten yksiköiden kustannustehokkuuteen ja asiakaslähtöisyyteen. Päätöksenteolla tulee olla kasvot ja taloudellinen vastuunkanto. Pitkän urani aikana soteyrittäjänä opin siihen, että kukaan ei korvaa alijäämiä ja yrittäjän on kannettava vastuu niin taloudesta kuin laadusta.

Toimintaa loppuu, jos rahat eivät riitä ja asiakkaat äänestävät jaloillaan, jos työn laatu ja palvelu eivät miellytä.

Ydinkysymys onkin, että miten näin suurta ja mittavaa uudistusta viedään rynnimällä eteenpäin, vaikka niin oleellinen asia kuin rahoituksen selvittäminen on kesken. Kuten toteat kirjoituksessasi – maakuntaveroakin vasta selvitetään.

Kuinka kunnat voivat sitoutua uudistukseen, jonka rahoituspohja on vielä näin epäselvä? Uudistuksen kustannustehokkuus on jäänyt täysin vaille huomiota.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ma, ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Päivittäiset uutiset sähköpostiisi