Juuri nyt: Pölkky hukkasi mah­dol­li­suu­ten­sa 3-0-voit­toon Hä­meen­lin­nan noustua kol­man­nes­sa erässä takaa ohi, nel­jän­nen erän voiton myötä pisteet jäivät kui­ten­kin Kuu­sa­moon

Joko luit: Matti Suur-Ha­ma­ri Linnan juhliin kol­mat­ta kertaa – kil­pa­uran­sa päät­tä­nyt pa­ra­lu­mi­lau­tai­li­ja ryhtyi ur­hei­lu­vä­li­ne­myy­jäk­si: "Olen opet­te­le­mas­sa ta­val­li­sen ihmisen arkea"

Mainos: Koillissanomien joulutarjous: Koillissanomat Digi + Lehti 2 kk vain 35 euroa, tilaa tästä!

Lu­mi­työt vaih­tu­mas­sa teiden ja pihojen hie­koit­ta­mi­seen? Parin pak­kas­päi­vän jälkeen läm­pö­ti­la ko­hoa­mas­sa plus­sal­le

Lumityöt voivat jo torstaina vaihtua teiden ja pihojen hiekoittamiseen. Kuvassa Tarmo Väinämö auraamassa pihoja lumesta puhtaaksi Posion taajamassa perjantaina.
Lumityöt voivat jo torstaina vaihtua teiden ja pihojen hiekoittamiseen. Kuvassa Tarmo Väinämö auraamassa pihoja lumesta puhtaaksi Posion taajamassa perjantaina.
Kuva: Erkki Ahola

Sääennusteen mukaan parin pakkaspäivän jälkeen lämpötila on Koillismaalla viikonloppua kohden kohoamassa plussalle. Lumityöt voivat vaihtua jo torstaina teiden ja pihojen hiekoittamiseen?

 

Eri sääasemien ennusteen mukaan lämpötila Koillismaalla kohoaisi ensi torstaina +1 asteeseen. Esimerkiksi Taivalkoskella sijaitsevan Sääasema Siekkisen mukaan torstain lisäksi myös perjantaina lämpötila kohoaa +1 asteeseen ja sade tulee osittain vetenä.

Sääennusteen mukaan ensi lauantaina alkaa pakastumaan. Viikonlopuksi on tiedossa -2 asteen pakkanen. Se voi tietää hankikelejä.

Niin Siekkisen kuin Ilmatieteen laitoksen ja myös Forecan ennusteen mukaan helmikuun alkuun osuisi parinkymmenen asteen pakkaset.

 

Jos amerikkalaista sääpalveluyritystä AccuWeatheria on uskominen, koko talvena ei tule olemaan kovia pakkasia. Talvesta on tulossa siis melko leuto. Kovimmat pakkaset siis osuisivat helmikuun alkuun, jolloin Koillismaalla lämpötila laskee alimmillaan -23 asteeseen. Pakkasta pitelee vain muutaman päivän, sen jälkeen lauhtuu, ja kelit pysyisivät koko loppukevään leutoina. AccuWeatherin mukaan lämpötila vaihtelee helmikuun puolesta välistä huhtikuun alkuun -5 asteen ja -15 asteen välillä.

 

Lumen syvyys Koillismaalla on tällä hetkellä lähes normaali viime vuosien keskiarvoon verrattuna samana ajankohtana. Kuusamon Teerirannassa lumen syvyys tällä hetkellä on 68 senttiä, Posion Raistakassa lumen syvyys puolestaan on 62 senttiä ja Taivalkosken Inkeellä 60 senttiä.

Lapissa eniten lunta on Kittilän Pokassa, jossa lumen syvyys on 82 senttiä. Rovaniemellä puolestaan on 71 senttiä.

 

Valoa uuteen vuoteen tuo vielä horisontin alapuolella oleva aurinko, jonka säteet heijastuvat pilvettöminä päivinä enteillen kevään etenemistä. Päivän pituus on jo vähän yli viisi tuntia. Kevätpäivän tasaukseen ei ole kovin kauan aikaa. Se on 20. päivä maaliskuuta, jolloin yö ja päivä ovat yhtä pitkiä.

” Viikonlopuksi on tiedossa -2 asteen pakkanen. Se voi tietää hankikelejä.