Viikonvaihde: Ko­rouo­man pio­nee­rin mat­kas­sa Rus­keal­la vir­ral­la

Menot: Nappaa tästä vinkit Koil­lis­maan me­noi­hin

Toimittajalta: Oman alan va­lit­se­mi­nen voi olla ta­sa­pai­not­te­lua in­to­hi­mon ja käy­tän­nön vä­lil­lä.

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Luon­to­seik­kai­lua, mar­ja­pen­sai­den hoitoa ja taimien kas­va­tus­ta – Uusi 80-paik­kai­nen luon­to­päi­vä­ko­ti tarjoaa var­hais­kas­va­tus­ta pal­ve­lu­se­te­li­mal­lil­la

– Kuusamoon tulee luontopäiväkoti. Luontopainotus näkyy pedagogiikassa ja varhaiskasvatuksen painotuksena on lapsen positiivisen luontosuhteen kehittymisen tukeminen ja kestävään elämäntapaan ohjaaminen, kertoo Norlandia Päiväkodit Oy:n pedagoginen johtaja Jonna Heikkilä.

Norlandia Päiväkodit tuottaa päiväkotipalveluja kaupungissa käyttöön otettavalla palvelusetelimallilla.

Palvelusetelillä perhe maksaa yksityisestä palvelusta saman päivähoitomaksun kuin kunnallisessa päivähoidossa.

Kuusamoon vanhan lukion tontille rakennettava hirsipäiväkoti on Norlandia Päiväkotien pohjoisin päiväkoti. Kaikkiaan yrityksellä on 49 päiväkotia eri puolilla Suomea ja Pohjoismaita.

– Ollaan innoissamme tulossa paikkakunnalle. On erittäin mukava päästä Kuusamoon ja yhteistyö kaupungin varhaiskasvatuksen kanssa on lähtenyt mukavasti liikkeelle, Heikkilä sanoo.

– Hyvä yhteistyö kunnan kanssa on meille erittäin tärkeä asia, kertoo toimitusjohtaja Olli Lehtisalo.

Luontopäiväkoti on yrityksen oma konsepti. Sen rinnalla huomioidaan yhtä lailla myös kaupungin omat varhaiskasvatuksen painotukset, Heikkilä korostaa.

– Oma konseptimme on saanut hyvän vastaanoton ja tavoittanut hyvin asiakasperheitä. Se toimii myös rekrytointivalttina, jonka kautta olemme saaneet motivoitunutta ja osaavaa henkilökuntaa meille töihin. Kuusamon ollessa kyseessä luontopainotus on tuntunut erityisen luontevalta valinnalta.

Palveluseteli voidaan myöntää Kuusamon kaupungin asukkaalle, jolla on oikeus varhaiskasvatuspalveluun kaupungin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa. Sen tarkoituksena on lisätä asiakkaan valinnan mahdollisuuksia. Kunta asettaa palvelujen tuottajalle palvelusta maksettavan enimmäishinnan.

Palvelusetelillä katetaan noin 30 prosenttia Kuusamon 0-5 -vuotiaitten varhaiskasvatuksen määrästä, joka pitää sisällään myös nykyisten yksityisten palveluntuottajien varhaiskasvatustarjonnan.

Kuusamossa on tällä hetkellä kaksi yksityistä päiväkotia. Uuden päiväkodin myötä yksityinen varhaiskasvatustarjonta kasvaa kolmeen päiväkotiin.

Kuusamon kaupunki valitsi Norlandia Päiväkodit Oy:n uuden päiväkodin palveluntuottajaksi ja Siklatilat Oy:n päiväkodin rakennuttajaksi helmikuun alussa. Palvelutuottaja ja rakennusliike toteuttavat hankkeen yhteistyönä.

Norlandia Päiväkodit Oy:llä on yli 20 vuoden kokemus suomalaisesta varhaiskasvatuksesta ja sillä on toimintaa 24 kunnassa Suomessa ja lisäksi muissa Pohjoismaissa. Yritys on toteuttanut Siklatilat Oy:n kanssa muita vastaavia hankkeita.

Kuusamon neliryhmäinen 80-paikkainen päiväkoti käynnistää toimintansa vuoden 2019 alussa. Päiväkoti tulee työllistämään 12 varhaiskasvattajaa. Rekrytoinnit alkavat syksyllä.

”Hyvä yhteistyö kunnan kanssa on meille erittäin tärkeä asia.