Tuomio: Nis­sin­vaa­ran koulun suun­nit­te­li­ja va­hin­gon­kor­vauk­seen van­has­ta suun­nit­te­lu-ura­kas­taan

Joko luit: Pal­lo-Kar­hu­jen edustus aloit­taa jo pian val­mis­tau­tu­mi­sen ensi kauteen – Kai Puonti jatkaa pää­val­men­ta­ja­na

Toimittajalta: Onko di­gi­ta­li­saa­tio hyvä vai huono asia?

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Kolumni
Tilaajille

Maa­ta­lou­sy­rit­tä­jät tar­vit­se­vat tukea elämän muu­tok­seen

Pohjois-Pohjanmaalla toimi 3 968 maatalous- ja puutarhayritystä vuonna 2020. Vuoden 2022 vastaavan luvun ennakoidaan olevan 3 775.

Maatalouden ahdinko on kaikkien tiedossa, mutta kuinka moni ymmärtää, että kyseessä on myös maatalousyrittäjän henkinen kriisi. Työn kannattamattomuus väsyttää ja uuvuttaa. Uupuminen voi aiheuttaa kyynisyyttä ja välinpitämättömyyttä. Inhimillisyys katoaa. Näistä on viime vuosina useita esimerkkejä. Koti jää siivoamatta. Eläimet hoitamatta. Laskut maksamatta, vaikka tilillä olisi rahaa. Yrittäjä kokee arvottomuutta.

Negatiivinen medianäkyvyys ja palaute nakertaa yrittäjän motivaatiota ja henkinen paine kasvaa. Seurauksena voi olla talouden sakkaaminen ja yritystoiminnan lakkaaminen.

Pohjois-Pohjanmaalla toimiva, ESR-rahoitteinen Muutos-hanke on pyrkinyt vuoden ajan auttamaan maaseutuyrittäjiä kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kohentamisessa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ma, ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Päivittäiset uutiset sähköpostiisi