Tilaajille

Markus Jaurun leikkaa lihan val­miik­si asiak­kail­le – suo­ra­myyn­ti kasvaa po­ron­li­ha­kau­pas­sa

Pudasjärvi
Markus Jaurun leikkaa poronlihaa omissa tiloissaan. Kuluttajien kiinnostus poronlihaan on kasvanut. Suuri osa leikataan valmiiksi käristyslihaksi.
Markus Jaurun leikkaa poronlihaa omissa tiloissaan. Kuluttajien kiinnostus poronlihaan on kasvanut. Suuri osa leikataan valmiiksi käristyslihaksi.
Kuva: Risto Pikkupeura

Poronlihan markkinat ovat mullistuneet viimeisten vuosien aikana. Aiemmin liha myytiin pääsääntöisesti jalostajille. Nyt kuluttajat ostavat poroa suoraan poromiehiltä ja useat poronomistajat ovat myös alkaneet jalostaa tuotteitaan.

– Suoramyynti on liki puolet tuotetusta poronlihasta ja kasvaa tänä vuonna paljon, kertoo paliskuntain yhdistyksen toiminnanjohtaja Anne Ollila.