Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Meille soi­tet­tiin: "Jodel ei ole tar­koi­tet­tu mik­si­kään hauk­ku­mis-/sens­si­pals­tak­si"

Meille soitettiin

OSALLISTU VERKOSSA

koillissanomat.fi/laheta

SÄHKÖPOSTILLA toimitus@koillissanomat.fiWHATSAPP 0400 916 366

Ilmeisesti jotkut ovat ymmärtäneet jodelin säännöt täysin väärin, jodelissa saa sanoa mieltä painavista asioista, aina se ei ole kuitenkaan negaa. Joidenkin jodel-käyttäjien kiusantekoa on se että annetaan tahallaan miinusta muille käyttäjille, että saadaan bannattua eli estettyä heidät palvelusta. ”Jodelin viralliset arvot muistuttavat sovelluksen tarkoituksesta olla muun muassa positiivinen, ystävällismielinen, auttavainen, värikäs, luova ja kunnioittava alusta kaikille.” Näin sanotaan jodelin omalla sivustolla. Jokainen käyttäjä joutuu lisäksi sitoutumaan liittyessään palveluun noudattamaan Jodelin arvoja. Toisaalta jotkut ovat saaneet Jodelista ystävänkin, ilmeisesti jälkimmäinen on kuusamossa jäänyt huomioimatta. Jodel ei ole tarkoitettu miksikään haukkumis-/senssipalstaksi. Toivottavasti nyt jokainen murrosikäinen puberteetti-iän ylittänyt tajuaa tämän, ja käyttäytyy Jodelin sääntöjen mukaisesti jatkossa.

Kysymys Rukan alueen rakennusvalvonnasta vastaavalle. Oletko huomannut Rukajärven koulun ympäristön ja romahtaneet rakennukset? Tarttis jo lopultakin tehdä asian eteen jotakin! Toissa talvena lumikuormasta romahtaneet grillikota ja navetta pois joutuimmin rumentamasta maalaismaisemaa. T. Ohi ajeleva

Sinä naishenkilö joka ajoit 10.6 n.16 aikaan kirkkotietä ja käännyit Tolpanniemeen, niin olisiko syytä tarkistaa autokoulussa opitut säännöt uudelleen? Minä ajoin pyörätietä kylältä samaan suuntaan ja jos en olisi niin nopea tilannereaktioissani, niin olisi tullut kolari. Ja toista puolta tietä ajoi lapsenlapseni, joka tuli kirkon kohdalla suojatietä ylitse, niin vajaa 10 cm oli ettet ajanut päälle. Poika oli onneksi nopea ja suojelusenkelit mukana. Suosittelen sinulle tilannehallintaa autosi kanssa ennen kuin ajat oikeasti jonkun päälle.

Onkohan kellään tietoa mihin voisi viedä lupiinit juurineen? Kaupunki onko paikkaa? Nm. Särä

Kuusamolaisilla on pihakadun liikennesäännöt hukassa. Kun pihakadulta poistutaan, väistetään kaikkea liikennettä. Nyt pihakadun kiertoliittymästä Torankiin päin ajavan on väistettävä jos joku vastaantuleva kääntyy Kaiterantielle.

Hyvä Seppo Ervasti, kyllä tärkeimmät luottamuspaikat vaativat pelisilmää ja yhteistyötaitoja, vähintään vaalikauden eikä kaikki opi ollenkaan.