Lentopallo: Naisten lii­ga­kau­si alkaa – Joko Pölkky Kuusamo nos­te­lee kannua?

Viikon kysymys: Milloin pysyvä lumi sataa Koil­lis­maal­le?

Mainos: Tilaa tästä jat­ku­van ti­laa­jan etuna ys­tä­väl­le Koil­lis­sa­no­mat Digi alle puoleen hin­taan: 3 kk 14,90 €. Saat lahjan myös it­sel­le­si!

Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Meille soi­tet­tiin: Jos tänä päivänä pitäisi Kuu­sa­moon saaha len­to­kent­tä, se olisi mah­dot­to­muus.

Jos tänä päivänä pitäisi Kuusamoon saaha lentokenttä, se olisi mahdottomuus. Valittajat vetoaisivat vasoma- ja rykimäkankaisiin sekä laidunalueisiin. Luontoihmisten mielestä menisi luonnonrauha, metsämarjat saastuisivat sekä pohjavedet. Niin ja lentomelu pitäisi kirkonkylän hereillä ja luonto kansallismaisema kokisi kolauksen.

Keskusta pysyköön lestissään. Kikkailut vaalituloksella ei ole reilua, keskustaa äänestänyt Esko Leskelä huomauttaa.

Poliisi voisi ottaa tehoseurantaan pitkästä aikaa pysäköinnin Kuusamossa. Muutoksia on tullut aika paljon ja säännöt olisi hyvä kerrata. Citymarketissa on esim. sähköautojen lataukseen varatut paikat, joille oli juuri viisi autoa pysäköity väärin ja 100% sähköautojen paikoista on varattu vanhoille romuille. Myös uusia liikennemerkkejä on tullut Kuusamoonkin. Ongelma ei ole ihan pieni. Myös inva- ja perhepaikoille pysäköidään perusteetta. Parhaina turistisesonkeina joka ikinen latauspaikka tarvitaan, joten oikea pysäköinti pitää opetella.

Kuusamon nuorisopalveluilla on ohjelmassa 12 erilaista kesäaktiviteettia. On harmillista, että julkinen nuorisotoiminta on näköjään toistuvasti maksullista. 12 toiminnasta 5 oli ilmasta, muut 7 olivat hinnoiltaan 5–20 e / osallistuja. Pitää järjestää maksuttomia palveluita eikä viedä kunnallisia nuorisopalveluita pienituloisten perheiden ulottumattomiin!

Keitähän ne oikeasti ovat haitanneet Säikänsalmen hietikoilla ne kauniit sinivihreät, pienet, harvinaisina järvien rannoilla kasvavat rantavehnätuppaat? Rantavehnä on myös koristekasvina käytetty perenna pihoilla ja puutarhoissa. Kasvaa lähinnä merenrantahietikoilla. Olisiko paikallisilla lionseilla ollut tärkeämpää siistiä rannoilta pois muuta roskaa: kaljatölkkejä, tupakantumppeja ja koirien jätöksiä yms. kuin kaivella traktorilla pieniä, harvassa kasvavia rantavehnätuppaita? Ihmettelimmekin pari viikkoa sitten tämän kesän ensimmäisellä käynnillämme traktorin jälkiä rantahiekalla!

Meille soitettiin

OSALLISTU VERKOSSA

koillissanomat.fi/laheta

SÄHKÖPOSTILLA

toimitus@koillissanomat.fi

WHATSAPP

0400 916 366