Mainos: Sieltä, missä tunnet elä­vä­si. Tutustu Koil­lis­sa­no­mat Digiin 1 kk 1 €. Tilaa tästä.

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Meille soi­tet­tiin: Maas­to­hiih­dos­sa Ruka ei ole ke­hit­ty­nyt samaan tahtiin kuin muut pal­ve­lut, toi­min­ta sama kuin viime vuo­si­tu­han­nel­la

Rukalla paljon hiihtäjiä ja lunta riittävästi, mutta latuja vaivaiset 600 metriä. Maastohiihdossa Ruka ei ole kehittynyt samaan tahtiin kuin muut palvelut. Toiminta sama kuin viime vuosituhannella.

Sinä, joka aurasit ensimmäisen lumisateen jälkeen kylätiet heti 30 cm kapeammaksi kuin ne oikeasti ovat. Oletko tyytyväinen työnjälkeesi? Voisit opetella työnkuvaasi ja tehdä sen kunnolla, saat palkan oikeasti suoritettavasta auraamisesta. Kohta syrjäkyliltä loppuu kouluun ja töihin pääsy näiden harjoittelijoiden vuoksi. Ei kannata ottaa aurausurakoita, jos ei pysty suoriutumaan niistä.

Matkustan Helsinki-Kuusamo -väliä usein. Korona-aikana koin erityisen käteväksi yöjunailla Kemijärvelle ja siitä sukulaisten kyydillä Kuusamoon. Ihmettelen kovasti, eikö Kemijärveltä ole mitään suoraa bussiyhteyttä Kuusamoon? Uskon, että moni muukin ympäristöasioissa valveutunut matkustaisi tällä vaihtoehdolla lentämisen sijaan, jos yhteydet olisivat kunnossa.

Aamuyöstä lumitöitä tekevälle naapurillemme: voisitko sinä rakas naapurimme lopettaa aamuyöstä neljän aikaan lumitöiden tekemisen. Me muut haluamme nukkua öisin, siksi toivomme ettet yörauhan aikana menisi tekemään lumitöitä. Jos nyt ymmärtäisit lopettaa lumitöillä häiritsemisen hiljaisuuden (22–7) aikana, joten ystävällisesti sanottakoon, lopeta ”hyvän sään aikana”.

Mitä tarkoittaa KEV:n uudessa strategiassa kohta ”tehokas viestintä”? Henkilö valittu tehtävään 1. helmikuuta ja asiasta kerrotaan lehdessä 21. lokakuuta. Yleensä nuo asiat tuodaan aika nopeasti seuraväen ja muidenkin tietoon.

Pääteiden kunnossapidosta. Voisiko pääteiden kunnossapitäjät käydä katsomassa esimerkiksi Kuusamo-Taivalkoski -rajalla miten Taivalkosken puolella pidetään pääteitä kunnossa? Terveisin päätien käyttäjä.

OSALLISTU VERKOSSAkoillissanomat.fi/lahetaSÄHKÖPOSTILLA toimitus@koillissanomat.fi WHATSAPP 0400 916 366