Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Meille soi­tet­tiin: "Ny­kyään ei ees moi­ka­ta. Eikä puo­li­so­kaan uskalla ter­veh­tiä."

Meille soitettiin

OSALLISTU VERKOSSA

koillissanomat.fi/laheta

SÄHKÖPOSTILLA toimitus@koillissanomat.fi

WHATSAPP 0400 916 366

Kyllä Taivalkoskella on epäystävällisiä ihmisiä! Ei sitä hevillä osoteta ystävän rakkautta eikä olla avuliaita! Vaikka ihmisillä on auto niin ei se on niin tarkkaa. Torilta oisin ostanu mansikoita niin yks ihminen luuli eihän se 5kg laatikko paljoa paina. Olis voinu sanoa että kyllä minä autolla vien. Niin ei.

Kyllä ihmettelen miten jotkut jaksaa olla vihassa. Samassa paikassa asutaan ennen oltiin hyvissä väleissä. Nykyään ei ees moikata. Eikä puolisokaan uskalla tervehtiä. Kyllä sitä naapureiden kanssa pitäs olla enemmän tekemisissä. Varsinkin yksin monikin asuu. Apua voi tarvita kuka vaan! Ja sukulaisista varsinkin pitäs pitää huolta.

Miten voi olla että ihmiset lupaa, että pidetään yhteyttä ja sitte kuitenkaan ei kuulu soittoa vaikka puhelinnumeroja on vaihdettu. Haloo ois kiva jos soittaisitte! Ja sisaruusyhteys on tosi tärkeää!  Ois tosi kiva kun olis lenkkikaveri! Muutama vuosi sitten oli kiva ihminen jonka kans lenkkeilin ja pyöräilin. Nykyään ei. En ymmärrä mihin se loppui. Kävin hänen luonaan kylässäkin. Pidin häntä parhaana ystävänä!

Ois kiva jos ois juttukaveri! Arki ois ihan erilaista kun olis se” inttokaveri”. Sellaset ihmiset joilla on kumppani rinnalla ette osaa ajatella millasta on olla aina yksin.! Sisarusvälitkin ois kiva olla kunnossa!

Yks ihminen sanoi tässä taannoin että hän vie minutkin mökille. Millonkahan se toteutuu? Ja yks toinen ihminen sanoi viime vuonna että ensi kesänä hän hakee minut heille kylään ja voin olla muutaman yönkin heillä. Ois kiva kyllä esim. Jussina ois ollu kiva käydä. Mutta ei. Onko se niin, tarkkaa vaikka auto on?

Toimittaja Petri Markkanen: Ehkä tässä ilmastonmuutosasiassa on puutetta todelliselle avoimelle keskustelulle siitä, mikä on ihmisen osuus ilmastonmuutokseen tai siihen vaikuttamiseen. Ilmastonmuutosta vähättelevien syyllistäminen ja vääntäminen omaan muottiin ei ole asiallista käytöstä. Olen havainnut, että he, jotka pitävät ihmistä pääsyyllisenä ilmastonmuutokseen pyrkivät eniten aivopesemään kaikkia ajattelemaan samalla tavalla kuin he. Ihminen on erehtyväinen olento. Voihan olla, että ihmistä pääsyyllisenä pitävät ovat itse pahiten aivopestyjä ja eniten väärässä. Siksi syyllistämätön, avoin keskustelu olisi hyvinkin tarpeen.

Risto Kumpulan kukka- ja yrttijakelu hieno teko. Ilahduttaa varmasti monia!

Uutisoidaan, että 50+ eivät käytä rokotusmahdollisuutta. Tosiasia kuitenkin on täällä Kuusamossa, että aikaa on äärimmäisen vaikea saada. Olen soittanut takaisinsoittonumeroon yli viikko sitten ja tänään uudestaan. Viikko sitten numero sentään tallennettiin, tänään eivät voineet ottaa enää uusia numeroita listalle. Avoin kysymys: voiko käydä naapurikunnassa rokotuksella, kun näyttää tämä Kmon järjestelmä pahasti ontuvan? Ja olisi kyllä erittäin tärkeää tietää, mistä numerosta takaisinsoitto tulee.

Miten voi olla että ihmiset lupaa, että pidetään yhteyttä ja sitte kuitenkaan ei kuulu soittoa vaikka puhelinnumeroja on vaihdettu.