Kuvagalleria: Maail­man parhaat kum­pa­re­las­ki­jat näyt­ti­vät jälleen Rukalla tai­to­jaan

Minne mennä: Free­sty­le­hiih­toa Ru­kal­la, jou­lu­lau­lu­ja ja -myy­jäi­siä – katso tästä Koil­lis­maan menot

Päätoimittajalta: Muis­te­taan näin lä­hes­ty­vän joulun alla, että ku­lut­ta­mis­ta tär­keäm­pää on vä­lit­tä­mi­nen

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Meille soi­tet­tiin: "Suurin osa lii­ken­tees­sä ole­vis­ta mo­pois­ta ajaa yli­no­peut­ta ja ääni on kuin rai­vaus­sa­has­sa."

Eikö Kuusamon poliisi enää ratsaa mopoja? Suurin osa liikenteessä olevista mopoista ajaa ylinopeutta ja ääni on kuin raivaussahassa. Eivät poloiset ymmärrä, että vahingon sattuessa - vaikkapa suojatiellä - voi vakuutusyhtiön korvausvaade olla satojatuhansia euroja. Nim. Itsekin mopoilija, entinen sellainen.

Paras tapa tukahduttaa ulkoilun ja retkeilyn ilo on olla helpottamatta ihmistä hädän hetkellä. Tämä koskee myös Kuusamon keskustaa ja sen rantareittejä. Kirkkosaaren kierrokselta löytyy yksi vessa ja sekin on aina ollut lukossa. Luulisi ainakin uimarannoilla olevan wc ihan hygieenisyyssyistä.

Vähän ihmeellinen ehdotus vessasta kahvilaan Käylänkoskelle. Tasapuolisuuden vuoksi niitä pitäs järkätä myös Kiveskoskelle ja jokivarteen muihinkin kohteisiin puhumattakaan kaupungin muista retkeilykohteista. Maat ovat muiden omistuksessa ja toteutus voi olla vaikeaa. Ja hintavaakin. Yleensä wc:n käyttö on toimipisteissä ilmaista asiakkaille, muilta peritään maksu, se olisi paras ratkaisu.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.