Toimittajalta: Erään­lai­set Dahl­ma­nin partyt

Viikonvaihde-juttu: Oksanan ja Ihorin perhe päätyi Her­so­nis­ta Kuu­sa­moon, pa­ko­mat­ka kesti 8 päivää

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Met­sän­hoi­toyh­dis­tys: Pau­la-myrs­kyn hak­kui­den määrä on ylit­tä­nyt Osa­ra-au­kei­den hakkuut

Viime kesäkuussa varsinkin Koillismaalla riehuneen Paula-myrskyn hakkuiden määrä on jo ylittänyt Osara-aukeiden hakkuumäärän.

Viime kesäkuussa varsinkin Koillismaalla riehuneen Paula-myrskyn hakkuiden määrä on jo ylittänyt Osara-aukeiden hakkuumäärän.

Metsänhoitoyhdistys Koillismaan mukaan Paula-myrskyn puunkorjuussa on vajaassa puolessa vuodessa on korjattu yhtä paljon puuta kuin Osara-aukeiden hakkuissa reilun 15 vuoden aikana.

Osaran aukeat ovat Pudasjärven ja Posion kuntien alueella sijaitsevia avohakkuualoja, joita pidettiin aikoinaan Euroopan suurimpina. Alueen hakkuut alkoivat 1940-luvulla

Nyt Paula-myrskyn runtelemia puita on hakattu yli 130 moton eli hakkuukoneen työpanoksella. Heinä-syyskuussa hakkuita rajoitti eniten sahojen vastaanottokapasiteetti.

Metsänhoitoyhdistyksen mukaan on selvää, ettei kaikkia kesä- ja kelirikkokohteita saada korjattua tämän vuoden puolella.

Ensi keväänä pystytään vielä muutama viikko hakkaamaan sahapuuta, mutta ensi kesänä myös sahapuut menevät todennäköisesti kuitu- ja energiapuuksi.