Joko luit: Näin it­se­näi­syys­päi­vää juh­li­taan Koil­lis­maal­la

Viikon kysymys: Seu­ra­sit­ko Rukan maail­man­cu­pien kil­pai­lu­ja?

Kuvaajalta: Ruka Nor­di­cis­sa iski tunne, että olen vapaan tyylin kil­pai­lus­sa pe­rin­tei­sen suk­sel­la

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Miksi luon­nos­ta am­men­ne­taan voimaa yhä useam­mas­sa toi­min­tayh­tey­des­sä? –Pai­kal­li­nen arki on luonnon luk­sus­ta, sanoo mat­kai­lu­yrit­tä­jä

Tutkimusta luonnon parantavasta voimasta alettiin tehdä jo 1980-luvulla. 40 vuotta myöhemmin luonnosta ammennetaan hyvinvointia yhä enemmän.

Metsäjooga, revontulimatkailu. Hyvinvointia luonnosta syrjäytyneille, masentuneille ja muistisairaille.

Luonnosta ammennetaan parantavaa voimaa yhä useammassa toimintayhteydessä. Pelkästään Koillismaalla erilaisia green care -palveluita tarjoavia yrittäjiä on kymmeniä. Yksi vie eläimiä vierailulle vanhainkoteihin vanhusten iloksi, toinen tarjoaa eläinavusteisia palveluita keskittymisvaikeuksista kärsiville lapsille. Miksi?

– Luonto kohentaa mielialaa, helpottaa stressiä ja henkistä väsymystä. Luonnossa aivojen toiminta vaatii vähemmän tietoista ponnistelua, eli luonto sallii aivojen vaihtaa vapaalle ja mahdollistaa palautumista. Kun aistitaan luontoa, tuoksuja ja ääniä, tapahtuu rentoutumista. Meidän työ- ja muu elämä ovat muutoksessa koko ajan. Tarve palautumiselle on ihmisillä ollut aina, mutta muuttunut työtahti ja hektisyys eivät ainakaan ole vähentäneet sitä, Luonnonvarakeskuksen tutkija Marjo Neuvonen kertoo.

:
:

Hyvää itsenäisyyspäivää!

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Lue tilauksella tämä ja muut kiinnostavat artikkelit Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa