Tilaajille

Mök­ki­ka­las­ta­ja, näin kä­sit­te­let ja val­mis­tat saa­lii­si vas­tuul­li­ses­ti – Poimi vie­he­pak­kiin myös kesän her­kuim­mat re­sep­tit!

Kesän kotimaiset kalaruuat ovat helppoja, herkullisia ja ekologisia. Kalastajan kuuma linja -palvelusta voi kysyä kalatalousasiantuntijoilta ympäri Suomea mitä vain kalastuksen eri muodoista kalankäsittelyyn. He opastavat myös ympäristö- ja vastuullisuuskysymyksissä.

– Jokainen saalistaan arvostava opettelee säännön: tainnuta – verestä – jäähdytä – perkaa, muistuttaa Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön tiedottaja Jaana Vetikko.
– Jokainen saalistaan arvostava opettelee säännön: tainnuta – verestä – jäähdytä – perkaa, muistuttaa Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön tiedottaja Jaana Vetikko.
Kuva: Suvi Peltola

Mökkirannasta nostettu kalansaalis pyörähtää grillin, muurinpohjapannun tai savustuslaatikon kautta koko perheelle maistuviksi savuahveniksi, grillikuhaksi, lahnahampurilaisiksi ja haukitortilloiksi. Vastuullinen mökkikalastaja harkitsee myös, miten saaliinsa käsittelee ja valmistaa.

– Vastuulliset toimenpiteet välittömästi pyyntihetken jälkeen takaavat myös kalan laadun. Maukkaiden kalaruokien taustalla on aina kalan huolellinen alkukäsittely ja säilytys. Jokainen saalistaan arvostava opettelee säännön: tainnuta – verestä – jäähdytä – perkaa, muistuttaa Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön tiedottaja Jaana Vetikko Keskusjärjestön tiedotteessa.