Mo­ni­toi­mi­hal­li val­mis­tuu syys­kuul­la ja jäälle pääs­tään lo­ka­kuus­sa – vuosi sitten aloi­tet­tu re­mont­ti on jo maa­li­suo­ral­la

Tarmo Raatikainen, Inka Hokkanen ja Mervi Tornberg- Karjalainen tutkivat tulevaa kaukaloa.
Tarmo Raatikainen, Inka Hokkanen ja Mervi Tornberg- Karjalainen tutkivat tulevaa kaukaloa.
Kuva: MikkO Halvari

Urheilijoiden pitkään odottamat hetket alkavat olla jo lähellä.

Kuusamon uusi monitoimihalli valmistuu syyskuulla ja jäälle päästään lokakuussa. Liikuntahallin peruskorjattu puoli on puolestaan käytössä syyskuun puolivälissä.

Näin kerrottiin monitoimihallin harjannostajaistilaisuudessa viime perjantaina. Paikalla oli rakentajien lisäksi kaupunginhallituksen sekä kasvatus- ja sivistyslautakunnan että yhdyskuntatekniikan lautakunnan jäseniä.

Rakennustyöt aloitettiin opetus- ja kulttuuriministeriön avustuspäätöksen jälkeen kesäkuulla vuosi sitten.

Monitoimihalliin tulee uusi jäähalli sekä liikuntahallin laajennus. Uusi jäähalli mahdollistaa jääurheilun ympäri vuoden sekä liikuntahallin laajennus mahdollistaa täysimittaisen salibandykentän.

Uuteen jäähalliin tulee neljä uutta pukuhuonetta, varusteiden säilytys- ja kuivaustilat sekä tarvittavat huoltotilat. Katsomoon tulee 500 istumapaikkaa, lisäksi kahvio- ja parviratkaisu toimivat katsomotiloina. Jäähalli tulee kiinteään yhteyteen nykyisen liikuntakeskuksen kanssa.

Liikuntasali saa uuden joustokoolauslattian, pinnoitteena Taraflex. Liikuntasalin valaistus uusitaan led-valaistukseksi.

Hankkeen kustannusarvio oli 6,5 miljoonaa euroa (alv 0 prosenttia). Kohteen opetus- ja kulttuuriministeriöltä saama avustus on 900 000 euroa.

Kohteen pääurakoitsijan Manra Oy:n (entinen Rakennusliike Manninen) toimitusjohtaja Hannu Manninen kertoi, että monitoimihallin rakentaminen on tänä vuonna 30 vuotta täyttävän yrityksen kolmanneksi suurin kohde. Rakentaminen on ollut vaativaa.

– Työt aloitettiin vuosi sitten ja jääkiekkotermein sanottuna maali näkyy jo.

Hallin rakentamisessa on lyöty muun muassa maan alle paaluja kaikkiaan 4,5 kilometriä, käytetty vähintään 800 kuutiota puurakenteita, väliseiniin on muurattu 60 000 tiiltä ja betonia on mennyt 1 500 kuutiota eli 300 betoniautokuormaa. Rakentaminen on työllistänyt 25 rakennusliikkeen työntekijää.

Kuusamon kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Mika Määtän (kesk.) mukaan Kuusamon kaupunki on ollut aktiivisesti mukana liikuntapaikkarakentamisessa.

– Yhden euron sijoittaminen terveysliikuntaan säästää 10 euroa terveyskuluissa. Liikuntapaikkojen rakentaminen tulee olemaan edelleen kaupungin ohjelmassa.

Katsomoon
tulee 500 istumapaikkaa,
lisäksi
kahvio- ja parviratkaisu toimivat katsomoina.

Hankkeen suunnittelijat

Arkkitehtisuunnittelu Arkkitehdit Siistonen Oy

Rakennesuunnittelu Insinööritoimisto Ronkainen Oy (Kuusamo)

Sähkösuunnittelu Sähköpalvelu Mustonen Oy (Kuusamo)

LVIA-suunnittelu Lvi-suunnittelu Pohjola Oy (Tornio)

Hankkeen urakoitsijat

Pääurakoitsija Manra Oy (entinen Rakennusliike Manninen Oy (Kuusamo)

Sähköurakoitsija Sähköpalvelu Mustonen Oy (Kuusamo)

Lvv-urakoitsija Lvi-työ Meskus Oy Oy (Kuusamo)

Iv-urakoitsija Tornion Ilmastointitekniikka Oy (Tornio)

Jäärataurakoitsija Suomen tekojää Oy (Jyväskylä)