Tilaajille

Moot­to­ri­kel­kan jälki lumessa ei vält­tä­mät­tä näytä kum­moi­sel­ta: pak­kau­tu­neen lu­mi­peit­teen alla pii­le­vät va­hin­got, jotka pal­jas­tu­vat vasta lumen su­laes­sa – poliisi ke­hot­taa var­mis­ta­maan, missä ajaa

Kaikki moottorikelkkailijat eivät ole muistaneet, missä saa ajaa ja missä ei. Kuvituskuva.
Kaikki moottorikelkkailijat eivät ole muistaneet, missä saa ajaa ja missä ei. Kuvituskuva.
Kuva: Henri Mustonen/Arkisto

Runsasluminen talvi saapui viimein ja moottorikelkkailijat ovat tietenkin innoissaan, kun kelkalla pääse ajelemaan. Kaikki moottorikelkkailijat eivät kuitenkaan ole muistaneet, missä saa ajaa ja missä ei. Maastossa liikkuminen kaikilla moottoriajoneuvoilla vaatii nimittäin aina maanomistajan luvan, Poliisi muistuttaa.

Tieliikenteelle tarkoitetuilla alueilla ei saa ajaa ja tiealueeksi lasketaan myös tien vieressä kulkeva oja. Mitään erityislupaa ei tarvita jääpeitteisillä vesialueilla, eikä virallisilla moottorikelkkareiteillä. Teiden ylittäminen ja poikkeustapauksissa lyhyen matkan ajaminen tietä pitkin sen ylittämiseksi on sallittua. Yhdistysten, organisaatioiden ja yksityishenkilöiden ylläpitämiä kelkkauria löytyy myös ja nämä ovat yleensä maksullisia tai vaativat yhdistykseen kuulumista.