Tuomio: Nis­sin­vaa­ran koulun suun­nit­te­li­ja va­hin­gon­kor­vauk­seen van­has­ta suun­nit­te­lu-ura­kas­taan

Toimittajalta: Onko di­gi­ta­li­saa­tio hyvä vai huono asia?

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Tilaajille

MTK Poh­jois-Suo­mi: Jul­kis­keit­tiöi­hin lisää pai­kal­lis­ta ruokaa

Kotimaisen ruuan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa valmistetun ruoan osuus Pohjois-Pohjanmaan julkisissa hankinnoissa on osittaisessa kasvussa. MTK Pohjois-Suomi haluaa nostaa ruuan kotimaisuus- ja paikallisuusastetta julkisissa hankinnoissa.

Maa- ja metsätalousministeriön Helsingin yliopiston Ruralia-instituutilla teettämä tuore selvitys kertoo, että kotimaisen ruuan osuus Suomen julkiskeittiöissä on 83 prosenttia. Osuus on noussut 6 prosenttia vuodesta 2013 vuoteen 2019.

Maakunnista Pohjois-Pohjanmaalla kotimaisen ruuan osuus on yli 80 prosenttia ja omassa maakunnassa tuotetun lähiruuan osuus on 13 prosenttia.

Vuosina 2013-2019 hankintojen kotimaisuusaste on pysynyt maakunnassa liki samana, mutta oman maakunnan lähiruuan osuus on puolestaan noussut liki 8 prosenttia.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ma, ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Päivittäiset uutiset sähköpostiisi