MTK Poh­jois-Suo­mi: Jul­kis­keit­tiöi­hin lisää pai­kal­lis­ta ruokaa

Lähiruokana hankitaan julkiskeittiöihin usein leipomotuotteita.
Lähiruokana hankitaan julkiskeittiöihin usein leipomotuotteita.
Kuva: Mikko Halvari

Kotimaisen ruuan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa valmistetun ruoan osuus Pohjois-Pohjanmaan julkisissa hankinnoissa on osittaisessa kasvussa. MTK Pohjois-Suomi haluaa nostaa ruuan kotimaisuus- ja paikallisuusastetta julkisissa hankinnoissa.

Maa- ja metsätalousministeriön Helsingin yliopiston Ruralia-instituutilla teettämä tuore selvitys kertoo, että kotimaisen ruuan osuus Suomen julkiskeittiöissä on 83 prosenttia. Osuus on noussut 6 prosenttia vuodesta 2013 vuoteen 2019.